Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο Ιππότης Κούπα

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ιππότες είναι το επόμενο βήμα και η εξέλιξη των Ακόλουθων. Όπως και οι Ακόλουθοι, είναι αγγελιοφόροι μηνυμάτων και φέρνουν ειδήσεις που αφορούν σε εξελίξεις, δράση, αλλαγές και πρόοδο. Οι ιππότες έχουν πάντα κάποια αποστολή που τους έχει ανατεθεί από και για το «βασίλειο» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη φέρουν εις πέρας. Ο καθένας απ’ αυτούς ψάχνει το «Χρυσό Δισκοπότηρο» της ακολουθίας που ανήκει.

Το στοιχείο τους είναι ο Αέρας, γι’ αυτό κινούνται γρήγορα κι ενίοτε απρόβλεπτα. Σίγουρα ωριμότεροι από τους Ακόλουθους, αλλά δίχως να έχουν γίνει ακόμα κύριοι της γνώσης που η ακολουθία του καθενός προσφέρει, οι Ιππότες, πάνω στον υπερβολικό τους ζήλο, μπορεί να καταφύγουν σε ακραίες συμπεριφορές, που μπορεί να φέρουν είτε θετικά είτε αρνητικά αποτελέσματα.

Η δίψα των Ιπποτών για δράση λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη που μας ωθεί στο να προχωράμε μπροστά, παραμερίζονται τις δυσκολίες, βρίσκοντας το κουράγιο να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και συγχρόνως μας δίνουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε για τις νίκες και τα τρόπαια που κατακτούμε μέσω των προσπαθειών μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ιππότες είναι ουσιαστικά πολεμιστές και μάχονται γι’ αυτό που πιστεύουν. Αμύνονται όταν το βασίλειο δέχεται επίθεση και επιτίθενται όταν ο καιρός ευνοεί καινούργιες κατακτήσεις.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ιπποτών είναι συνήθως από 20 έως 30-35 έτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να χαρακτηρίζουν μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά τους.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Κίνηση, Πρόοδος, Μηνύματα, Αποστολή

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΚΟΥΠΑ

Στοιχείο: Ο Αέρας του Νερού

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας των Κυμάτων και των Νερών

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ιχθύες

Χρόνος: 9 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Διπλομάτης

Ο Ιππότης Κούπα ακολουθεί την αποστολή που του υπαγορεύει η καρδιά του. Είναι συναισθηματικός, στοργικός, δημιουργικός, γοητευτικός, ρομαντικός. Στην αρνητική του μορφή, μπορεί να γίνει σκλάβος των διαθέσεών του, κακόκεφος, ασταθής και επιρρεπής στο να χειραγωγεί. Ο Ιππότης Κούπα είναι τυφλά πιστός σε όποιον κι ό,τι αγαπά και θα υπερασπιστεί μέχρι τελικής πτώσης αυτή την πίστη του.

Ο Ιππότης Κούπα μπορεί ν' αναφέρεται σε προσκλήσεις, προτάσεις και προσφορές που αφορούν σε θέματα της καρδιάς. Σηματοδοτεί μία περίοδο κατά την οποία έρωτας, φιλία και συναισθήματα θα είναι στο προσκήνιο και που θα συμβούν εξελίξεις στον ερωτικό τομέα. Ο Ιππότης Κούπα είναι ο Ιππότης στο άσπρο άτι, που δίνει υποσχέσεις αγάπης και σωτηρίας. Στη θετική του εκδήλωση είναι ευγενής, καλός, στοργικός και πολύ προσεκτικός προς το/τη σύντροφό του.

Η συμβουλή του Ιππότη Κούπα μας λέει ν' ακολουθήσουμε την καρδιά μας, να είμαστε ευγενείς ή να κάνουμε μία ρομαντική κίνηση προς κάποιον. Συγχρόνως όμως μας προειδοποιεί για μη ρεαλιστικές ελπίδες και προσδοκίες που πιθανά να έχουμε από κάποια κατάσταση. Ανάλογα με την περίπτωση, ένα άλλο μήνυμα που ο Ιππότης Κούπα μπορεί να μας δώσει, είναι να μην τα δίνουμε όλα σε μία σχέση πολύ σύντομα και ν’ αφήνουμε χώρο στον άλλο ν’ αναπνεύσει, χωρίς να τον πνίγουμε με υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης.

Ο Ιππότης Κούπα σχετίζεται με καλλιτεχνικά επαγγέλματα, με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Έτσι μπορεί να προμηνύει ενασχόληση με την τέχνη, αλλά και ανάπτυξη των δημιουργικών και διαισθητικών χαρισμάτων μας.

Ο Ιππότης Κούπα, όπως κι ο Ακόλουθος Κούπα, μπορεί να ενεργήσει ως  ειρηνοποιός και μεσάζων μεταξύ δύο πλευρών που είναι σε ένταση, εφόσον κατέχει το χάρισμα της διπλωματίας.

Επειδή οι Ιππότες έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή που θέλουν γρήγορα να φέρουν εις πέρας, βρίσκονται σε συνεχή κίνηση κι είναι συχνά βιαστικοί, κάποιες φορές δε δίνουν τον απαραίτητο χρόνο σε μία κατάσταση να εξελιχθεί. Η αποστολή του Ιππότη Κούπα είναι συνήθως η αγάπη, η τέχνη ή η ομορφιά και γι' αυτά θα θυσιαστεί, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το πιο σοφό πράγμα που μπορεί να κάνει. Ο Ιππότης Κούπα μπορεί να αναπτύξει εμμονές με τις ερωτικές σχέσεις και είτε να καταλήξει να περνάει από τη μία σχέση στην άλλη χωρίς ουσιαστικά να μένει σε καμία ή να κυνηγάει την αγάπη με τέτοια ένταση που από μόνος του να μπλοκάρει την εμφάνιση ενός καλού συντρόφου, αποπνέοντας μία αύρα ανάγκης και απόγνωσης που κάνει τους άλλους ν’ απομακρύνονται.

Όσον αφορά σε σχέσεις, ο Ιππότης Κούπα δείχνει συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Οι διαθέσεις μας, αλλά και οι διαθέσεις αυτών που έχουμε δίπλα μας μπορεί να εναλλάσσονται από ευχάριστες σε δυσάρεστες και το αντίθετο με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η σχέση που χαρακτηρίζεται από τον Ακόλουθο Κούπα μπορεί να έχει εναλλασσόμενη συναισθηματική ροή και να υπάρχουν συγκρούσεις λόγω μπλοκαρισμένων συναισθημάτων.

Ο Ιππότης Κούπα εκτιμά την ομορφιά κι όλα εκείνα που ομορφαίνουν εμάς τους ίδιους ή το περιβάλλον μας. Συνήθως το άτομο που χαρακτηρίζει είναι ελκυστικό και φροντίζει πολύ την εμφάνισή του.

Ο Ιππότης Κούπα είναι ο παραδοσιακός, ρομαντικός Ιππότης της λογοτεχνίας του Μεσαίωνα. Κυνηγός της εξιδανικευμένης αγάπης, ονειροπόλος, συναισθηματικός. Παίζει μουσική, γράφει σκοτεινή, συναισθηματική ποίηση, ερωτεύεται βαθιά και ρομαντικά και προσδίδει στην αγάπη μία πνευματική χροιά. Συνήθως βλέπει με τον ίδιο τρόπο και τον εαυτό του, σα πιο πνευματικό, καλλιτεχνικό και βαθύ από τους άλλους, που συνήθως θεωρεί πως δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τα έντονα συναισθήματά του.

Ο Ιππότης Κούπα μπορεί να συμβολίζει ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ειδικά αν κοντά του υπάρχει το Πέντε Πεντάκτινο ή η Εγκράτεια.

Αν ο Ιππότης Κούπα επηρεάζεται αρνητικά από άλλες κάρτες, όπως το Επτά Σπαθί, περιγράφει κάποιον που είναι άπιστος και που μπορεί να έχει παραπάνω από μία σχέσεις ταυτόχρονα. Στην αρνητική του μορφή ο Ιππότης Κούπα χρησιμοποιεί την ομορφιά και χαρίσματά του για να αποπλανήσει, χωρίς να έχει όμως καμία ουσιαστική πρόθεση να δεσμευτεί. Η διαφορά του με τον αρνητικό Ιππότη Μπαστούνι, που επίσης έχει αυτή τη φήμη, είναι ότι δύσκολα γίνεται αντιληπτός, διότι λειτουργεί διαισθητικά και υπόγεια, ενώ ο Ιππότης Μπαστούνι είναι πολύ επιδεικτικός για να καταφέρει να κρύψει τις προθέσεις του. Ο αρνητικά επηρεασμένος Ιππότης Κούπα, είναι μία κάρτα που θέλει πολύ προσοχή, διότι μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο εν γνώσει του, χωρίς όμως να νοιάζεται γι' αυτό. Συχνά έχει εμμονή με τον εαυτό και την εμφάνισή του και θρέφει τον εγωισμό του προκαλώντας την προσοχή.

Ο αντεστραμμένος Ιππότης Κούπα προειδοποιεί για το επερχόμενο τέλος μίας σχέσης, ειδικά αν υπαρχουν γύρω του κάρτες όπως το Οκτώ Κούπα, το Τρία Σπαθί, ο Θάνατος ή ο Κόσμος. Επειδή ενδέχεται να μην έχει το θάρρος να μιλήσει ή δε θέλει να διαχειριστεί αμήχανα συναισθήματα, ο Ιππότης Κούπα μπορεί να τελειώσει σχέσεις χωρίς καμία εξήγηση.

Όπως όλες οι φιγούρες των Κυπέλλων, Ο Ιππότης Κούπα είναι επιρρεπής στην κατάθλιψη και στις ψυχοσωματικές ασθένειες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει ακόμα και αυτοκτονικός. Αρνητικά επηρεασμένος, ο Ιππότης Κούπα μπορεί να χαθεί μέσα σε ψευδαισθήσεις και στον κόσμο των ονείρων του, ειδικά αν δίπλα υπάρχει το Επτά Κούπα ή η Σελήνη, ενώ κυρίως σε συνδυασμό με τη Σελήνη μπορεί να φέρει κατάθλιψη και εναλλαγές διάθεσης. Αν κοντά του υπάρχει ο Διάβολος, δείχνει εξάρτηση από αλκοόλ ή ουσίες.

Ο Ιππότης Κούπα σχετίζεται με ταξίδια σε νερό (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι) ή μέσω νερού.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Προσέγγιση, Άφιξη, Εραστής, Αγάπη, Ειδύλλιο, Ιπποτικός, Ευγενής, Προφορές, Προτάσεις, Ερωτική Εξομολόγηση, Γοητευτικός, Ονειροοπόλος, Ιδεαλιστής, Φαντασία, Τέχνη, Ομορφιά, Διαίσθηση, Ευαισθησία, Αρμονία, Μόδα, Διπλωματία, Ταξίδι, Μήνυμα, Πρόοδος

Αρνητικά: Απρόβλεπτος, Γυναικάς, Άπιστος, Ψέμματα, Μελαγχολικός, Ψυχικές Ασθένειες, Εξαρτήσεις, Χειραγώγηση, Εμμονές, Αφερέγγυος, Ναρκισισμός, Διπρόσωπος, Αυταπάτες, Ματαιοδοξία, Μισογύνης, Παθητικός, Χωρισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου