Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Το Επτά Σπαθί

ΤΟ ΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Κι ενώ ο τροχός της ζωής συνεχίζει να γυρίζει, φέρνοντας πότε θετικές πότε δύσκολες αλλαγές, τα Επτά έρχονται να κλονίσουν την αρμονία των Έξι, θέτοντας δοκιμασίες που σκοπό έχουν να μας δείξουν πόσο καλά έχουμε μάθει τα μαθήματα που μας δίδαξαν οι προηγούμενοι αριθμοί. Τα Επτά θα μας ρωτήσουν αν κατανοούμε τις δομές που εμείς οι ίδιοι έχουμε φτιάξει στη ζωή μας και θα μας σπρώξουν συχνά προς την ενδοσκόπηση, αλλά και προς την αλλαγή και τη δημιουργικότητα.

Τα Επτά συνδέονται με το Άρμα της Μεγάλης Αρκάνα και μας προτρέπουν να βρούμε τρόπους που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία, παίρνοντας τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια μας και χρησιμοποιώντας τη γνώση που έχουμε αποκομίσει από εμπειρίες του παρελθόντος.

Το Επτά είναι ένας ιερός αριθμός και όσον αφορά στη Μικρή Αρκάνα, βρίσκεται στα μισά της διαδρομής, μεταξύ των Άσσων και των Ρηγάδων. Μέσω όλων αυτών που έχουμε βιώσει, αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας κάτω από διαφορετικό φως. Σε πολλές τράπουλες, παρόλο που οι εικόνες στο καθένα απ' τα Επτά είναι πολύ διαφορετικές, θα δούμε πως υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, που είναι η απεικόνιση μίας μοναχικής φιγούρα. Ο συμβολισμός αυτός σημαίνει ότι βρισκόμαστε σ' ένα σημείο όπου θα πρέπει μόνοι μας να πάρουμε μία απόφαση για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Προκλήσεις, Μαθήματα, Εσωστρέφεια

ΤΟ ΕΠΤΑ ΣΠΑΘΙ

Στοιχείο: Αέρας

Αστρολογική Αντιστοιχία: Η Σελήνη στον Υδροχόο

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Ασταθούς Προσπάθειας

Χρόνος: 9 έως 18 Φεβρουαρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Επτά Σπαθί είναι μία απ' τις κάρτες που έχει ταυτιστεί ιδιαίτερα με την προδοσία και την εξαπάτηση. Ψέμματα, κλοπή, απιστία, πισώπλατα μαχαιρώματα, μπορεί όντως να συμβολίζονται από το Επτά Σπαθί. Ως Επτά, η κάρτα αυτή έχει πάντα έναν απώτερο σκοπό, κάποιο πολύ συγκεκριμένο στόχο που θέλει να πετύχει. Υπάρχει πάντα κάποια κρυφή στρατηγική ή κάποιο καταστρωμένο σχέδιο όταν εμφανίζεται το Επτά Σπαθί.

Ως σπαθί, αυτό το Επτά δε θα μπορούσε να μη συνδέεται με το μυαλό και τις ιδέες. Το Επτά των Σπαθιών όμως είναι μυστικοπαθές, δε θέλει να μοιράζεται τις ιδέες και τα σχέδιά του, προτιμά να τα διατηρεί μυστικά, γιατί ο απώτερος στόχος του είναι να ενεργήσει παρασκηνιακά. Γι' αυτό και οι συνωμοσίες θα χαρακτηρίζονταν πολύ επιτυχημένα από την κάρτα αυτή.

Σα συμβουλή το Επτά Σπαθί μας προτρέπει να είμαστε διπλωμάτες. Η ειλικρίνεια είναι μεγάλη αρετή, αλλά κάποιες φορές η ευθύτητα δεν είναι η σωστή προσέγγιση. Αν για παράδειγμα, ένας φίλος εμφανιστεί φορώντας ένα απαίσιο ρούχο και μας ρωτήσει πως μας φαίνεται, αν του πούμε κατάμουτρα πως “δε βλέπεται” -ακόμα κι αν είναι έτσι- ναι μεν θα έχουμε πει την αλήθεια, αλλά ενδεχομένως θα έχουμε πληγώσει και το φίλο μας. Κάποιες φορές χρειάζονται και αυτά που ονομάζουμε κατά συνθήκη ψεύδη προκειμένου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Μία ακόμα συμβουλή που μπορεί να δώσει το Επτά Σπαθί, είναι το να μαζέψουμε πληροφορίες για κάποιο άτομο ή για μία κατάσταση. Αυτό δε σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε απαραίτητα το ρόλο του κατασκόπου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά όταν δεν έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ μπροστά μας, είναι καλό προτού κάνουμε κάποια κίνηση ή λάβουμε κάποια απόφαση, να μαζέψουμε όσο περισσότερα δεδομένα μπορούμε.

Στο Επτά Σπαθί συχνά απεικονίζεται μία φιγούρα που φαίνεται να έχει μηχανευτεί κάποιο σχέδιο, το οποίο και έχει βάλει σε εφαρμογή. Οι ενέργειες του ατόμου αυτού μπορεί να είναι έντιμες και δικαιολογημένες, μπορεί όμως και όχι. Το βασικό είναι ότι το άτομο φαίνεται να θέλει να ενεργήσει μόνο του, ανεξάρτητο από τους άλλους. Γι' αυτό και κάποιοι σ' αυτή την κάρτα, βλέπουν τη φιγούρα του “μοναχικού λύκου”. Σοφό ή όχι, το άτομο φαίνεται να θέλει ν' ακολουθήσει μία δική του πορεία, κρατώντας πολλά για τον εαυτό του και μη επιτρέποντας σε άλλους να παρεισφρήσουν στη ζωή ή στις αποφάσεις του.

Στα ερωτικά ζητήματα, το Επτά Σπαθί δείχνει αυτόν που δεν προτίθεται να δεσμευτεί. Τον από επιλογή εργένη ή εργένισσα. Ενώ μία άλλη πιο αρνητική και πολύ συχνή δυστυχώς ερμηνεία του Επτά Σπαθί είναι απιστία και προδοσία. Ειδικά αν γύρω υπάρχουν κάρτες όπως ο Μάγος, το Τρία Σπαθί, το Τρία κούπα ή οι Εραστές. Αλλά κάτω από ένα πιο θετικό φως – κι εφόσον οι γύρω κάρτες το υποδεικνύουν- το Επτά Σπαθί μπορεί ακόμα να δείχνει όλες εκείνες τις λεπτές και υπόγειες “στρατηγικές” που χρησιμοποιούμε, προκειμένου να κατακτήσουμε κάποιον.

Το Επτά Σπαθί συχνά σημαίνει κλοπή ή κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια. Αλλά κάποιες φορές η “κλοπή” συντελείται εσωτερικά. Σα να κλέβουμε ή να εξαπατούμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Κι αυτό εκδηλώνεται σαν έλλειψη αυτοπεποίθησης ή σαν απώλεια δυνάμεων. Οι αιτίες για μία τέτοια εκδήλωση είναι αυτές που βρίσκονται στο βασίλειο των Σπαθιών: οι ίδιες μας οι σκέψεις, τα άγχη, οι υπεραναλύσεις και τα πιστεύω που διαμορφώνουμε για τον εαυτό μας.

Ως προειδοποίηση, το Επτά Σπαθί μας αποτρέπει από το να μοιραζόμαστε σημαντικές πληροφορίες με άλλους, διότι στο περιβάλλον μας μπορεί να υπάρχουν άτομα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία εναντίον μας.

Στα επαγγελματικά το Επτά Σπαθί μας λέει ότι θα χρειαστεί να ρισκάρουμε και να είμαστε πολυμήχανοι αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα πρέπει να πλασάρουμε τον εαυτό μας μ' έναν ασυνήθιστο τρόπο για να εντυπωσιάσουμε και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πρωτότυπες μεθόδους. Το Επτά Σπαθί συνδέεται με τα στρατιωτικά επαγγέλματα, με τις μυστικές υπηρεσίες και με επαγγελματικά περιβάλλοντα που εμπεριέχουν κάποιο ρίσκο.

Επειδή τα σπαθιά σχετίζονται και με την υψηλή τεχνολογία, πολλές φορές η εξαπάτηση που συντελείται γίνεται με τέτοια μέσα. Ο hacker, η κλοπή ταυτότητας ή κωδικών στο διαδίκτυο, η διάδοση ηλεκτρονικών ιών μπορούν να είναι και αυτά εκδηλώσεις του Επτά Σπαθί. Μία άλλου είδος κλοπή που μπορεί να σημαίνει το Επτά Σπαθί είναι η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αρνητικά το Επτά Σπαθί μπορεί να σημαίνει υπερβολική καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης. Μπορεί να βλέπουμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και να υποψιαζόμαστε τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί να υπάρχει βάσιμος λόγος που συμβαίνει αυτό, μπορεί όμως να είναι μόνο οι δικές μας φοβίες που δημιουργούν φανταστικές απειλές.

Επειδή συχνά η εξαπάτηση που υποδεικνύεται από το Επτά Σπαθί περνάει απαρατήρητη ή είναι δύσκολο ν' αποκαλυφθεί, όταν αυτή η κάρτα είναι αντεστραμμένη ή επηρεάζεται αρνητικά, συχνά σημαίνει ότι μυστικά αποκαλύπτονται, σκάνδαλα έρχονται στο φως και ψέμματα βγαίνουν στην επιφάνεια.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Σχεδιασμός, Οργάνωση, Στρατηγική, Τόλμη, Ρίσκο, Αυτάρκεια, Δραπέτευση, Κουράγιο, Μυστικά, Στρατός, Κατασκοπία, Πληροφορίες, Προειδοποίηση

Αρνητικά: Απιστία, Προδοσία, Ψέμματα, Κίνδυνος, Κλοπή, Έλλειψη εμπιστοσύνης, Πονηριά, Εχθροί, Εγκληματικές ενέργειες, Σαμποτάζ, Φόβος, Ρίσκο, Απατεώνας, Εκβιασμός, Συνομωσία, Παραβίαση ασφάλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου