Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η Σελήνη - XVIII

Στοιχείο: Νερό

Χρόνος: 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ιχθείς

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Ροής, Το Τέκνο των Υιών των Ισχυρών

Αριθμός: 18 - η επιστροφή του ζώου

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Στη 18η κάρτα της Μεγάλης Αρκάνα, βλέπουμε να εικονίζεται ένα νυχτερινό σκηνικό, με τα βαθιά χρώματα του μισοσκόταδου να κυριαρχούν. Η νύχτα και το σκοτάδι συμβολίζουν την αβεβαιότητα, το φόβο, τον κίνδυνο και την αίσθηση ότι έχουμε χάσει το δρόμο μας.

Ψηλά λάμπει η πανσέληνος ή σε κάποιες περιπτώσεις η Σελήνη σε χάση, ενώ από πάνω της στάζουν σταγόνες υγρασίας, οι οποίες μας φέρνουν στον μυαλό το γράμμα γιοντ, το πρώτο γράμμα του ονόματος του θεού στα εβραϊκά.

Από κάτω απεικονίζονται δύο ζώα, συνήθως ένας λύκος κι ένας σκύλος που γαυγίζουν στη Σελήνη, ενώ πίσω τους, από μία μυστηριώδη λίμνη με βαλτώδη νερά, ξεπροβάλλει ένας αστακός. Ο λύκος συμβολίζει τη ζωώδη φύση, που ξυπνάει απ' την παρουσία της Σελήνης και η οποία μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τα πιο πρωτόγονα ένστικτα, ενώ ο σκύλος συμβολίζει τα ίδια ένστικτα, που όμως έχουμε δαμάσει. Το νερό, όπως έχουμε δει ήδη πολλές φορές, συμβολίζει τα συναισθήματα και το υποσυνείδητο, ενώ ο αστακός που βγαίνει απ' τα βάθη του, συμβολίζει κάτι ακόμα βαθύτερο απ' τα ένστικτα. Συμβολίζει τους φόβους του συλλογικού ασυνείδητου, τους εσωτερικούς δαίμονες, τις παράνοιες, που επιχειρούν να βγουν στην επιφάνεια.

Παρόλο που επικρατεί σκοτάδι και παρόλο που μπορεί ο δρόμος να φαίνεται πως έχει χαθεί, στο βάθος βλέπουμε δύο πύργους, που δείχνουν ότι ο προορισμός παραμένει, ακόμα κι αν προσωρινά δεν τον βλέπουμε. Οι δύο πύργοι συμβολίζουν το δυαδισμό, όπως είδαμε και στις στήλες της Αρχιέρειας. Ο δυαδισμός, όπως διδαχθήκαμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Μεγάλη Αρκάνα, είναι μόνο φαινομενικός, ενώ η πραγματικότητα συνδυάζει κι ενσωματώνει τα πάντα, ασχέτως αν στη δική μας αντίληψη φαίνονται διασπασμένα.

Ο αριθμός 18, που αν προσθέσουμε τα ψηφία του, μας δίνουν το άθροισμα 9, σημαίνει ότι ακόμα ένας κύκλος βαίνει προς ολοκλήρωση, όπως είδαμε και στην κάρτα με τον αριθμό 9, στον Ερημίτη.

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΓΕΝΙΚΑ

Η Σελήνη είναι άλλη μία κάρτα της Μεγάλης Αρκάνα που προκαλεί ανησυχία. Το νυχτερινό σκηνικό επιλέχθηκε, διότι στο ημίφως τα όλα φαίνονται διαστρεβλωμμένα και οι σκιές αλλοιώνουν τα πράγματα γύρω μας.

Η Σελήνη είναι η τελευταία πρόκληση που εκδηλώνεται στη Μεγάλη Αρκάνα. Συμβολίζει τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, όπου με δυσκολία βλέπουμε το φως, όπου κανένα μονοπάτι δε φαίνεται μπροστά μας και δεν υπάρχει κανείς να μας καθοδηγήσει.

Το ημίφως της Σελήνης, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια περίεργα συναισθήματα κι εντυπώσεις. Δεν είναι τυχαίο που μία λέξη που περιγράφει την τρέλλα είναι ο "σεληνιασμός". Στο μεσαίωνα πίστευαν ότι η οι ψυχές των τρελλών δραπέτευαν στη Σελήνη, ενώ υπάρχουν πολλοί θρύλοι για πλάσματα της νύχτας, όπως οι λυκάνθρωποι, που μεταμορφώνονταν όταν γέμιζε η πανσέληνος.

Η κάρτα αυτή μας φέρνει στο μυαλό και τις ιστορίες ηρώων, που προκειμένου να φτάσουν στην τελική νίκη (Ήλιος), έπρεπε πρώτα να περάσουν από δυσκολίες, να σκοτώσουν τέρατα και να πολεμήσουν τους φόβους τους.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Όταν εμφανίζεται η Σελήνη, πρέπει πρώτα απ' όλα να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, είτε γιατί δεν είναι ορατά είτε γιατί δεν είναι ξεκάθαρα. Η κάρτα αυτή μας προειδοποιεί να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε όσο πιο αντικειμενικά ματιά μπορούμε. Πρέπει να προσέχουμε ποιους εμπιστευόμαστε και τι πιστεύουμε, διότι η εξαπάτηση είναι πολύ συχνή όταν εμφανίζεται αυτή η κάρτα.

Η Σελήνη είναι η κάρτα της φαντασίας κι της ενεργοποίησης του ασυνείδητου. Είναι πιθανόν να βιώσουμε έντονα όνειρα, παράξενα συναισθήματα, ακόμα και παραισθήσεις. Όπως και στην Αρχιέρεια που είναι κι αυτή συνδεδεμένη με τη Σελήνη και τις λειτουργίες της, έτσι κι εδώ, θα παρατηρήσουμε τάσεις εσωτερίκευσης κι εσωστρέφεια. Είναι πιθανόν να αισθανθούμε την ανάγκη για περισότερη ηρεμία, λιγότερη κοινωνικότητα και να θελήσουμε να εγκαταλείψουμε κάποιες δραστηριότητες ή απλά να τις σταματήσουμε για λίγο.

Η Σελήνη, λόγω της σύνδεσής της με τον έμμηνο κύκλο των γυναικών, μπορεί ν' αναφέρεται σε θέματα ή προβλήματα γονιμότητας.

Το Φεγγάρι συνεχώς αλλάζει φάσεις κι έτσι θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές κι έλλειψη σταθερότητας.

Κρυφοί εχθροί ή ανειλικρινείς φίλοι είναι πιθανόν να υπαρχουν στη ζωή μας αν η Σελήνη πέφτει δίπλα σε φιγούρες. Αυτά τα άτομα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν κουστομπολιά, μηχανορραφίες και σκάνδαλα.

Η Σελήνη είναι συνδεδεμένη με κάθε είδους διανοητική ασθένεια, με κατακράτηση υγρών, με προβλήματα ύπνου κι επίσης μπορεί ν' αναφέρεται σε εθισμό στο αλκοόλ ή/και στα ναρκωτικά.

Η Σελήνη είναι συνδεδεμένη με το υποσυνείδητο και γι' αυτό είναι πολύ πιθανό παλιά ψυχολογικά τραύματα και φόβοι να βγουν στην επιφάνεια. Παρόλα αυτά η Σελήνη μας λέει ότι η διαίσθησή μας θα είναι δυνατή και να μη διστάσουμε να πιστέψουμε και να ενεργήσουμε σύμφωνα μ' αυτά που μέσα μας ξέρουμε ότι είναι σωστά ή λάθος.

Αν η Σελήνη επηρρεάζεται αρνητικά, αρνούμαστε ν' ακούσουμε αυτά που μας λέει η διαίσθησή μας είτε γιατί μας προκαλούν φόβο είτε γιατί απορρίπτουμε τις δυνάμεις που δε βλέπουμε.

Πολλές φορές μπορεί να θελήσουμε να κρατήσουμε με κάθε κόστος μακριά μας αυτά που μας τρομάζουν, αντί να αποφασίσουμε να τα διαχειριστούμε και να τα ξεπεράσουμε, με αποτέλεσμα να εξαντληθούμε ψυχικά και σωματικά.

Άτομα που είναι ασταθή κι επηρρεπή στον πανικό, μπορεί να βιώσουν υπερβολικούς φόβους που συχνά δεν έχουν καμία βάση, όπως εκείνους που προέρχονται απο αστικούς μύθους, θεωρίες συνομωσίας, μανία καταδίωξης και άλλα και να οδηγηθούν σε συμπεριφορές που ξεφεύγουν απ΄τη λογική. Στην περίπτωση όμως που κάποιος έχει εσωτερική σταθερότητα, η αρνητικά επηρρεασμένη Σελήνη μπορεί κάλλιστα να σημαίνει ότι το άτομο αυτό θα αντιμετωπίσει και θα ξεπεράσει τους φοβους του ή ότι θα καταφέρει να ξεκαθαρίσει μία μπερδεμένη κατάσταση, φέρνοντας στην επιφάνεια πράγματα που ήταν μυστικά.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: υποσυνείδητο, όνειρα, φαντασία, μυστικά, ένστικτα, σεληνιακός κύκλος, καλλιτεχνική έκφραση, διαλογισμός, αποκάλυψη μυστικών, τέλος σύγχισης, δημιουργικότητα, ελευθερία

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: σύγχιση, φόβος, φήμες, ασυνεννοησία, εφιάλτες, εξαπάτηση, φορτισμένα συναισθήματα, αυταπάτες, αστάθεια, ασυνέπεια, τρέλλα, εκβιασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου