Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Το Επτά Κούπα

ΤΟ ΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Κι ενώ ο τροχός της ζωής συνεχίζει να γυρίζει, φέρνοντας πότε θετικές πότε δύσκολες αλλαγές, τα Επτά έρχονται να κλονίσουν την αρμονία των Έξι, θέτοντας δοκιμασίες που σκοπό έχουν να μας δείξουν πόσο καλά έχουμε μάθει τα μαθήματα που μας δίδαξαν οι προηγούμενοι αριθμοί. Τα Επτά θα μας ρωτήσουν αν κατανοούμε τις δομές που εμείς οι ίδιοι έχουμε φτιάξει στη ζωή μας και θα μας σπρώξουν συχνά προς την ενδοσκόπηση, αλλά και προς την αλλαγή και τη δημιουργικότητα.

Τα Επτά συνδέονται με το Άρμα της Μεγάλης Αρκάνα και μας προτρέπουν να βρούμε τρόπους που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία, παίρνοντας τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια μας και χρησιμοποιώντας τη γνώση που έχουμε αποκομίσει από εμπειρίες του παρελθόντος.

Το Επτά είναι ένας ιερός αριθμός και όσον αφορά στη Μικρή Αρκάνα, βρίσκεται στα μισά της διαδρομής, μεταξύ των Άσσων και των Ρηγάδων. Μέσω όλων αυτών που έχουμε βιώσει, αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας κάτω από διαφορετικό φως. Σε πολλές τράπουλες, παρόλο που οι εικόνες στο καθένα απ' τα Επτά είναι πολύ διαφορετικές, θα δούμε πως υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, που είναι η απεικόνιση μίας μοναχικής φιγούρα. Ο συμβολισμός αυτός σημαίνει ότι βρισκόμαστε σ' ένα σημείο όπου θα πρέπει μόνοι μας να πάρουμε μία απόφαση για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Προκλήσεις, Μαθήματα, Εσωστρέφεια

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΕΠΤΑ ΚΟΥΠΑ

Στοιχείο: Νερό

Αστρολογική Αντιστοιχία: Η Αφροδίτη στο Σκορπιό

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Απατηλής Επιτυχίας

Χρόνος: 13 έως 22 Νοεμβρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Επτά Κούπα είναι η κάρτα της ονειροπόλησης, αλλά και των επιλογών. Η καθεμιά απ' τις επτά Κούπες, κρύβει μέσα της μια επιθυμία. Φιλοδοξίες, όνειρα, πειρασμοί, φαντασιώσεις, προσδοκίες. Όταν εμφανίζεται το Επτά Κούπα, μπροστά μας απλώνεται ένα σύμπαν απεριόριστων δυνατοτήτων, πιθανοτήτων και επιλογών, που περιμένουν να πραγματοποιηθούν. Ο κίνδυνος που διατρέχουμε όμως, είναι πως αν δεν είμαστε προσεκτικοί και ρεαλιστές, οι πιθανότητες θα παραμείνουν πιθανότητες, τα όνειρα δε θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα.

Η φύση του Επτά Κούπα -ως κάρτα που ανήκει στο στοιχείο του νερού- είναι εξαιρετικά ασταθής. Μπορεί να έχουμε όνειρα, αλλά αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά. Θα χρειαστούμε αυτοπειθαρχία και ικανότητα να ξεχωρίζουμε το δυνατό από το ανέφικτο, για να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Το Επτά Κούπα συμβολίζει τη δυνατή έλξη που ασκεί η φαντασία στα συναισθήματα και το πώς αυτά που οραματιζόμαστε- καλά ή άσχημα- μπορούν είτε να μας παραλύσουν συναισθηματικά είτε να μας δώσουν μια γερή ώθηση προς τα εμπρός.

Όταν εμφανίζεται το Επτά Κούπα, είναι πολύ συχνό, να γυρίζουμε στο μυαλό μας διάφορες προοπτικές και σκέψεις και να τις μεγεθύνουμε -θετικά ή αρνητικά- πέρα από κάθε μέτρο. Έτσι μπορεί να ονειρευόμαστε νυφικά και κουφέτα με κάποιον που μόλις γνωρίσαμε, ενώ εκείνο το ασήμαντο σπυράκι που βγάλαμε μας μετατρέπεται στο μυαλό μας σε ανίατη ασθένεια, για να μην πούμε και για τους φανταστικούς διαλόγους που σκαρώνουμε στο μυαλό μας με άτομα που μας απασχολούν. Το γνωστό ανέκδοτο με το γρύλο φωτογραφίζει τις νοητικές διαδικασίες που μπορεί να φέρει το Επτά Κούπα! Το πρόβλημα εδώ είναι ότι μπορεί να καταναλώσουμε τόσο χρόνο αναλογιζόμενοι το τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να συμβεί, που τελικά μένουμε άπρακτοι και η όποια ευκαιρία ή επιλογή είχαμε μπροστά μας εξατμίζεται.

Το Επτά Κούπα είναι συχνά η κάρτα της αναβλητικότητας. Ονειρευόμαστε τις πιθανότητες και το τι μπορεί να γίνει αν κάνουμε αυτό ή εκείνο, αλλά ποτέ δεν αποφασίζουμε ν' αναλάβουμε δράση. Έτσι το μόνο που μένει στο τέλος είναι ένα αίσθημα απογοήτευσης και ανεπάρκειας.

Το Επτά Κούπα μας προσφέρει παραπάνω από μία επιλογές, αλλά συχνά η απόφαση είναι δύσκολη. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι θα μας προσφέρει η κάθε επιλογή, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι λίγα και υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτό που θα επιλέξουμε να είναι λάθος. Κάποιοι λένε πως στο Επτά Κούπα απεικονίζονται τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα ή πειρασμοί. Το Επτά Κούπα είναι η κάρτα του “multiple choice”.

Όπως η Σελήνη, έτσι και το Επτά Κούπα μπορεί να δείχνει αυταπάτες. Δεν είναι όμως οι παραλυτικοί υποσυνείδητοι φόβοι, οι τρομακτικές σκιές στο σκοτάδι ή οι εφιάλτες που μπορεί να συμβολίζονται με τη Σελήνη. Ακόμα κι αν η ενέργεια του Επτά Κούπα φέρνει παραισθήσεις, ο έλεγχος τους είναι στα χέρια μας. Σίγουρα προκαλούν συναισθήματα και μπορεί να επηρεάσουν τις επιλογές μας, αλλά δε μπορούν να μας βάλουν σε πραγματικό κίνδυνο. Είναι ευσεβείς πόθοι που μπορεί να μείνουν απλά κάστρα στην άμμο ή που μπορεί να δώσουν μια δημιουργική ώθηση και να δούμε πραγματικά αποτελέσματα, στον πραγματικό κόσμο, αν είμαστε διατεθειμένοι ν' αφήσουμε τη χώρα των ονείρων και να δούμε τα πράγματα όπως είναι.

Τόσο στα ερωτικά όσο και στα επαγγελματικά, το Επτά Κούπα θα μας προσφέρει πολλαπλές επιλογές. Έτσι θα έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ δύο – ή παραπάνω- συντρόφων ή προσφορών εργασίας.

Το Επτά Κούπα συμβολίζει την αταξία, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Έτσι μπορεί να δείχνει ότι η ζωή μας είναι σε αναστάτωση ή ότι μας λείπει η οργάνωση.

Μία άσχημη εκδήλωση του Επτά Κούπα είναι οι εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, αλλά και πιο ειδικά ο αλκοολισμός. Η παρουσία του Διαβόλου στο ρίξιμο, θα εντείνει αυτή την ερμηνεία. Μία άλλη μορφή εξάρτησης που μπορεί να φέρει το Επτά Κούπα είναι η αλόγιστη ενασχόληση με τεχνικές που μας οδηγούν μακριά απ' το φυσικό κόσμο, όπως πνευματισμός ή σαμανισμός.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε πως το Επτά Κούπα εμφανίζεται όταν έρχεται η στιγμή που θα κάνουμε έναν απολογισμό. Συχνά μετα από κάτι σοβαρό που συνέβη στη ζωή μας κι έχουμε φτάσει σ' ένα στάδιο μεγάλης δυσαρέσκειας, ξέρουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Κι εδώ έρχεται το Επτά Κούπα, που με μία φράση μας ρωτάει: “Τί είναι αυτό που πραγματικά θέλεις απ' τη ζωή σου;”

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Ενδοσκόπηση, Γνώθι σαυτόν, Κατανόηση, Συναισθηματικές ανάγκες, Προτεραιότητες, Φαντασία, Ονειροπόληση, Έμπνευση, Πολλαπλές επιλογές, Απόφαση, Φιλοδοξία, Όνειρα

Αρνητικά: Αυταπάτες, Καταχρήσεις, Εξαρτήσεις, Αναβλητικότητα, Ανοργανωσιά, Αταξία, Εμμονές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου