Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ο Ακόλουθος Σπαθί

ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ακόλουθοι, που σε κάποιες τράπουλες αποκαλούνται και “πριγκίπισσες”, είναι οι πρώτες και οι πιο νεαρές φιγούρες της Ταρώ. Συχνά συμβολίζουν παιδιά ή άτομα πολύ νεαρής ηλικίας. Αν δεν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, τότε παίρνουν κατά κάποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά των Άσσων, από την άποψη ότι συμβολίζουν καταστάσεις που βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο. Όπως και οι Άσσοι, οι Ακόλουθοι δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την ωριμότητα για να εκφράσουν με ουσιαστικό τρόπο τη δυναμική της ακολουθίας τους. Γι' αυτό, οι ενέργειες κι οι αντιδράσεις τους είναι συχνά σπασμωδικές, χωρίς συγκεκριμένο λόγο, κατεύθυνση ή στόχο.

Τα γεγονότα που οι Ακόλουθοι προμηνύουν, σπανίως φέρνουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε μία κατάσταση. Φέρνουν όμως ενθουσιασμό, φρέσκια ενέργεια, κουράγιο, περιέργεια, πίστη. Όλα τα χαρακτηριστικά που συνήθως θα δούμε σ' έναν νέο άνθρωπο. Οι Ακόλουθοι είναι μαθητές, υπό την έννοια ότι μόλις έχουν αρχίσει να εξασκούνται και να εμβαθύνουν στη γνώση που η ακολουθία του καθενός απ’ αυτούς προσφέρει.

Οι Ακόλουθοι πολλές φορές συμβολίζουν μηνύματα που πρόκειται να λάβουμε, τα οποία μπορεί να έχουν φυσική υπόσταση, όπως στην περίπτωση του Ακόλουθου Πεντάκτινου ή μία πιο αφηρημένη μορφή, όπως ένα συναίσθημα ή μία ιδέα, στην περίπτωση του Ακόλουθου Κούπα και Σπαθί αντίστοιχα.

Το στοιχείο που μοιράζονται όλοι οι Ακόλουθοι είναι η Γη. Κι αυτό συμβολικά σημαίνει πως φυτεύουν το σπόρο, που με την βοήθεια των υπόλοιπων φιγούρων, θα μεγαλώσει και θα καρπίσει. Φυσικά, ο καθένας απ' τους Ακόλουθους, φέρει επίσης και το στοιχείο της ακολουθίας στην οποία ανήκει. Έτσι, παραδείγματος χάριν, ο Ακόλουθος Κούπα, είναι η Γη του Νερού και μπορούμε να τον φανταστούμε σαν τη πρώτη σταγόνα νερού που θα θρέψει το σπόρο που φυτεύτηκε.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ακόλουθων εκτείνεται από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας -ακόμα και βρέφη- έως έφηβους και νεαρά άτομα γύρω στα 20.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Αρχή, Ευκαιρίες, Μηνύματα, Μαθητεία

Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΣΠΑΘΙ

Στοιχείο: Η Γη του Αέρα

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Πριγκίπισσα των Ορμητικών Ανέμων

Συσχετιζόμενα Ζώδια: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Κατάσκοπος

Ο Ακόλουθος Σπαθί σχετίζεται με την επικοινωνία, το γραπτό και προφορικό λόγο, τις ιδέες, το νου. Είναι σαν ένα σφουγγάρι που απορροφά όλες τις πληροφορίες που προσλαμβάνει από το περιβάλλον, αλλά λόγω της ανωριμότητας του, πολλές φορές δεν είναι σε θέση να τις αξιολογήσει και να τις χρησιμοποιήσει. Πολυλογάς και βιαστικός, μπορεί να μη διστάσει να πει οτιδήποτε έχει στο μυαλό του, χωρίς τακτ και διπλωματία, γι’ αυτό συχνά, τα λόγια του Ακόλουθου Σπαθί είναι κοφτερά και πληγώνουν.

Ο Ακόλουθος Σπαθί είναι η κάρτα του κουτσομπολιού. Το άτομο που χαρακτηρίζεται απ’ αυτή την κάρτα δε μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό και δίνει πληροφορίες για άλλους και για τον εαυτό του, που κάποιος πιο ώριμος και συγκρατημένος συνομιλητής δε θα έδινε. Ο Ακόλουθος Σπαθί συχνά δεν είναι ούτε εχέμυθος ούτε διακριτικός και σπάνια σκέφτεται πριν μιλήσει.

Ο Ακόλουθος Σπαθί είναι εξαιρετικά οξυδερκής και μπορεί να διαπρέψει σε σπουδές και καριέρα που έχουν να κάνουν με αριθμούς, με τις θετικές επιστήμες, με δημόσια ομιλία, με προγραμματισμό. Επίσης είναι μία πολύ καλή κάρτα για ό,τι έχει να κάνει με το λόγο, με συγγραφή, με εκμάθηση ξένων γλωσσών, αλλά επίσης και με το στρατό και τα στρατιωτικά/αστυνομικά αξιώματα.

Σαν συμβουλή, ο Ακόλουθος Σπαθί μας προτρέπει να σκεφτούμε πριν μιλήσουμε, να αναλύσουμε μία ιδέα πριν την υιοθετήσουμε. Πρέπει επίσης να προσέξουμε ποιες πληροφορίες μοιραζόμαστε και με ποιον.

Οι αγαπημένες ερωτήσεις του Ακόλουθου Σπαθί είναι «γιατί;» και «πως;», αφού το μυαλό του δε σταματά ποτέ να υπέρ αναλύει και ν αναρωτιέται. Αυτή ή έντονη επιθυμία του να βρει το νόημα, τις απαντήσεις, ακόμα και το κρυμμένο παρασκήνιο πίσω από καταστάσεις, του δίνει τη φήμη που έχει ως κατάσκοπος. Και πραγματικά είναι πολύ συχνό, όταν ο Ακόλουθος Σπαθί κάνει την εμφάνισή του σ’ ένα ρίξιμο, να υπάρχει κάποιος που μας παρακολουθεί από μακριά και προσπαθεί να μάθει πληροφορίες για μας μέσω ίντερνετ ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Όσον αφορά σε σχέσεις, ο Ακόλουθος Σπαθί προμηνύει ξαφνικούς κι έντονους καυγάδες, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει πως έχουμε κάποιον ανταγωνιστή στην αγάπη. Σε μία πιο θετική του μορφή, δείχνει τα πρώτα βήματα μιας σχέσης, όπου προσπαθούμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο, μέσα από ατέλειωτες συζητήσεις και μηνύματα.

Ο Ακόλουθος Σπαθί μαζί με το Επτά Σπαθί, μπορεί να μας προειδοποιούν για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας ή να εφιστούν την προσοχή μας σε κάποιον που πάει να μας κλέψει κάποια ιδέα.

Το στοιχείο του Ακόλουθου Σπαθί είναι η Γη του Αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει τα συμπεράσματα στα οποία φτάνει με την ευφυΐα του, να βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Ο Ακόλουθος Σπαθί, δεν έχει μάθει ακόμα να χρησιμοποιεί το σπαθί που κρατάει στο χέρι του. Έτσι, λόγω της ανωριμότητας του, μπορεί να γίνει υπερόπτης και να προσβάλλει κάποιον χωρίς καλά καλά να το καταλάβει.

Ο Ακόλουθος Σπαθί, δεδομένου ότι κρατά στα χέρια του ένα όπλο, άλλες φορές υιοθετεί επιθετική στάση και άλλες αμυντική. Οι κάρτες που τον περιβάλλουν θα μας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε ποια από τις δύο δυναμικές εκφράζει. Κάρτες όπως το Επτά Μπαστούνι, το Εννιά Μπαστούνι και η Εγκράτεια θα ενισχύσουν την εκδοχή της άμυνας, ενώ το Οκτώ Μπαστούνι, ο Πύργος ή ο Αυτοκράτορας θα μας κατευθύνουν προς τη δεύτερη ερμηνεία. Σε μία πιο ευρεία κλίμακα, ο Ακόλουθος Σπαθί μπορεί να αναφέρεται σε στρατιωτικές ή πολεμικές υποθέσεις.

Ο Ακόλουθος Σπαθί μπορεί να φέρει κάποιο μήνυμα που συνήθως είναι γραπτό, όπως ένα email ή sms, μιας και τα Σπαθιά συσχετίζονται τόσο με την επικοινωνία όσο και με την ταχύτητα. Γι’ αυτό, όλα τα μέσα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας είναι στο στοιχείο των Σπαθιών. Ο Ακόλουθος Σπαθί έχει τη φήμη του αγγελιοφόρου άσχημων νέων, που φέρνουν εκνευρισμό κι αναστάτωση και που μπορεί να σχετίζονται με συμβόλαια, νομικά θέματα, διαπραγματεύσεις, δυσκολίες, ενώ κάποιες άλλες φορές έχουν να κάνουν με κουτσομπολιά και κακόβουλα σχόλια. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα μηνύματα που φέρνει ο Ακόλουθος των Σπάθων, παρόλο που μπορεί να μας αναστατώσουν, μας προσφέρουν μία νέα, πιο ειλικρινή και καθαρή προοπτική σε πρόσωπα και πράγματα, ακόμα κι αν αυτό δε μας αρέσει.

Στην αρνητική ή αντεστραμμένη του μορφή, ο Ακόλουθος Σπαθί μπορεί να γίνει καυστικός κι εκδικητικός και να περιγράφει ανθρώπους που ικανοποιούνται με το να πληγώνουν τους άλλους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, χαρακτηρίζει αυτούς που προκαλούν καυγάδες κι αντιπαραθέσεις για να τραβήξουν την προσοχή επάνω τους. Μία άλλη, ανάλογη εκδήλωση του Ακόλουθου Σπαθί είναι η αρνητική διαφήμιση.

Αν υπάρχει κοντά το Δύο ή το Οκτώ Σπαθί, ο Ακόλουθος Σπαθί χαρακτηρίζει κάποιον που διστάζει να μιλήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή που δεν έχει το θάρρος να εξωτερικεύσει τις σκέψεις, τις ιδέες και τα σχέδιά του.

Ο Ακόλουθος Σπαθί αγαπά να ανακαλύπτει αλλά και να κρατά μυστικά. Έτσι συχνά είναι κρυψίνους και μυστικοπαθής, ενώ μπορεί ν’ αρέσκεται στο να φαντάζεται ή να υποστηρίζει θεωρίες συνωμοσίας.

Όσον αφορά στην υγεία, ο Ακόλουθος Σπαθί μπορεί να δείχνει προβλήματα ομιλίας, δυσλεξία, αυτισμό, ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται με τραύματα από την παιδική ηλικία.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Σχέδια, Ιδέες, Εγρήγορση, Άμυνα, Οξυδέρκεια, Πονηριά, Ευθύτητα, Ειλικρίνεια, Δικαιοσύνη, Επικοινωνία, Ομιλητικός, Ανάλυση, Σκέψη, Περίεργος, Διαπραγματεύσεις, Νομικά Θέματα, Εξετάσεις, Στρατιωτικός, Διανοούμενος

Αρνητικά: Εχθρός, Επίθεση, Πλήγμα, Αγένεια, Προσβολή, Κουτσομπολιό, Παρακολούθηση, Κατάσκοπος, Επικριτικός, Κατηγορία, Κυνισμός, Εκδίκηση, Αυτισμός, Δυσλεξία, Ψυχολογικά Προβλήματα, Σύγχυση, Άσχημα Νέα, Στρατιωτικές Επιχειρήσεις, Πολυλογία, Επιπολαιότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου