Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Το Επτά Μπαστούνι

ΤΟ ΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Κι ενώ ο τροχός της ζωής συνεχίζει να γυρίζει, φέρνοντας πότε θετικές πότε δύσκολες αλλαγές, τα Επτά έρχονται να κλονίσουν την αρμονία των Έξι, θέτοντας δοκιμασίες που σκοπό έχουν να μας δείξουν πόσο καλά έχουμε μάθει τα μαθήματα που μας δίδαξαν οι προηγούμενοι αριθμοί. Τα Επτά θα μας ρωτήσουν αν κατανοούμε τις δομές που εμείς οι ίδιοι έχουμε φτιάξει στη ζωή μας και θα μας σπρώξουν συχνά προς την ενδοσκόπηση, αλλά και προς την αλλαγή και τη δημιουργικότητα.

Τα Επτά συνδέονται με το Άρμα της Μεγάλης Αρκάνα και μας προτρέπουν να βρούμε τρόπους που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία, παίρνοντας τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια μας και χρησιμοποιώντας τη γνώση που έχουμε αποκομίσει από εμπειρίες του παρελθόντος.

Το Επτά είναι ένας ιερός αριθμός και όσον αφορά στη Μικρή Αρκάνα, βρίσκεται στα μισά της διαδρομής, μεταξύ των Άσσων και των Ρηγάδων. Μέσω όλων αυτών που έχουμε βιώσει, αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας κάτω από διαφορετικό φως. Σε πολλές τράπουλες, παρόλο που οι εικόνες στο καθένα απ' τα Επτά είναι πολύ διαφορετικές, θα δούμε πως υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, που είναι η απεικόνιση μίας μοναχικής φιγούρα. Ο συμβολισμός αυτός σημαίνει ότι βρισκόμαστε σ' ένα σημείο όπου θα πρέπει μόνοι μας να πάρουμε μία απόφαση για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Προκλήσεις, Μαθήματα, Εσωστρέφεια

ΤΟ ΕΠΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Φωτιά

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ο Άρης στο Λέοντα

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Τιμής

Χρόνος: 12 έως 22 Αυγούστου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Επτά Μπαστούνι είναι η κάρτα της άμυνας και της αντίστασης. Παίρνουμε μία συγκεκριμένη θέση και προσπαθούμε να την υπερασπίσουμε με κάθε μέσο, ακόμα κι αν οι πάντες είναι εναντίον μας, μιας και συνήθως με το Επτά Μπαστούνι, είμαστε όντως μειονότητα σε σχέση μ΄ αυτούς που διαφωνούν με τις απόψεις μας. Κάποιες φορές η αντίσταση αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση, αλλά κάποιες άλλες φορές απλά σπαταλάμε την ενέργειά μας χωρίς αποτέλεσμα.

Η συμβουλή αυτής της κάρτας, είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε δύο πλευρές της ζωής μας επαρκώς διαχωρισμένες. Όπως για παράδειγμα δουλειά και σπίτι, φίλους και οικογένεια ή ακόμα και δύο σχέσεις. Ειδικά στις περιπτώσεις που ο συνδυασμός δύο τέτοιων διαφορετικών πλευρών δεν είναι εύκολος ή δημιουργεί προβλήματα.

Μία άλλη συμβουλή του Επτά Μπαστούνι, είναι να προσπαθήσουμε ν' αντισταθούμε στις επιθυμίες των άλλων, ακόμα κι αν αυτοί φαίνονται πιο δυνατοί από εμάς, ειδικά μάλιστα αν συνήθως κάνουμε το αντίθετο, οπότε η αντίδρασή μας αυτή δε θα είναι αναμενόμενη και θα μας δώσει κάποιο πλεονέκτημα. Μπορεί οι άλλοι να προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν με κάποιο τρόπο, οπότε το Επτά Μπαστούνι μας λέει να είμαστε αυστηροί στη στάση μας και να μάθουμε να λέμε όχι.

Μία φράση κλειδί γι' αυτή την κάρτα, θα ήταν “υπό πολιορκία”. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποιας μορφής επίθεση και δυστυχώς, συχνά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε πως θα καταναλώσουμε πολύ ενέργεια και θα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αμυνθούμε. Επειδή τα μπαστούνια συχνά αναφέρονται σε καριέρα, φιλοσοφία ή πνευματικά θέματα, συνήθως η μάχη δίνεται σε κάποιο απ' αυτά τα πεδία. Και δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν δεχτούμε επίθεση ακόμα κι από άτομα που στο παρελθόν μας υποστήριζαν.

Η ενέργεια του Επτά Μπαστούνι εκδηλώνεται όταν έχουμε αναλάβει περισσότερες απ΄όσες θα έπρεπε υποχρεώσεις, οι οποίες απαιτούν όλο και περισσότερη ενέργεια και χρόνο. Τα Επτά, όπως έχουμε δει, προκαλούν κάποιου είδους ενδοσκόπηση, οπότε το Επτά Μπαστούνι μπορεί να δείχνει την ανάγκη γι' αλλαγή σχεδίων ή αλλαγή προοπτικής.

Το Επτά Μπαστούνι χαρακτηρίζει εκείνες τις εποχές όπου οι οικογενειακές ή επαγγελματικές απαιτήσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε σα να βρισκόμαστε σε μία συνεχή μάχη, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.

Όταν αναφέρεται σε ερωτικές σχέσεις, το Επτά Μπαστούνι δείχνει ότι κρατάμε αμυντική στάση και προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας, ενώ δεχόμαστε κάποιου είδους επίθεση από το σύντροφό μας. Επίσης, τα Επτά μπορεί να φέρουν και κάποια αλλαγή στις σχέσεις και να τις θέσουν σε νέες βάσεις. Αν η αντίθεση δεν είναι μεταξύ των συντρόφων, μπορεί να υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που ν' αντιτίθενται σε μία σχέση, όπως η οικογένεια ή το κοινωνικό περιβάλλον κι έτσι το ζευγάρι μπορεί να αισθάνεται απομονωμένο και σε συνεχή άμυνα.

Στα επαγγελματικά, το Επτά Μπαστούνι χαρακτηρίζει άτομα με μεγάλη φιλοδοξία, που είναι διατεθειμένα να παλέψουν για να φτάσουν στην κορυφή. Αρνητικά επηρεασμένο δείχνει αυτόν που δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Μπορεί επίσης να σημαίνει καριέρα σε κάποιο σπορ ή στη δικηγορία.

Όταν δέχεται αρνητικές επηροές, το Επτά Μπαστούνι δείχνει ότι τα σχέδιά μας θα συναντήσουν μεγάλη αντίσταση και οι πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι πολλές. Ενώ κάποιες άλλες φορές, σημαίνει ότι εξουσία που έχουμε φθίνει κι ότι ίσως το καλύτερο θα ήταν ν' αφήσουμε κάποιον άλλο ν' αναλάβει τα ηνία.

Το αντεστραμμένο Επτά Μπαστούνι μπορεί να δείχνει ότι παρόλο που διαφωνούμε με κάτι, για κάποιους λόγους αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε ακόμα κι αν δε μας αρέσει. Αυτό μπορεί να είναι είτε καλό, αν η θέση που κρατάμε μας δε προσφέρει καμία εξέλιξη στα σχέδια μας είτε κακό, αν καταπνίγουμε τις επιθυμίες μας προκειμένου να κρατήσουμε τους άλλους ευχαριστημένους.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Άμυνα, Μάχη, Επιμονή, Προκλήσεις, Αντίσταση, Διατήρηση Ελέγχου, Δύναμη, Δυνατή Προσωπικότητα, Αρχές, Υποχρεώσεις, Απαιτήσεις

Αρνητικά: Αντίδραση, Επίθεση από άλλους, Εξάντληση, Όχλος, Αποδοχή Ήττας, Παράδοση, Παραίτηση, Αδυναμία, Στρες, Υπερκόπωση, Επιθετικότητα, Εγωισμός, Πτώση, Κριτική, Συμβιβασμός, Εχθροί, Ανταγωνισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου