Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το Δύο Σπαθί

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Τα δύο στην Ταρώ διασπούν την ενότητα των άσσων, αλλά κατά τον ίδιο χρόνο, προσθέτουν ένα νέο στοιχείο. Ο αριθμός δύο συμβολίζει την ισορροπία μέσω της ενότητας, γι' αυτό και τα δυάρια είναι συνυφασμένα με τις σχέσεις. Είναι το ένα που γίνεται δύο. Τα δύο μπορούμε να τα φανταστούμε σαν δύο ζυγούς που προσπαθούν να εξισορροπίσουν σε μία ζυγαριά. Αυτά που συμβολίζουν έχουν να κάνουν με την ένωση δύο αντιθέτων δυνάμεων, με την ανάμειξη, με τη συνεργασία και με τη διαμεσολάβηση.

Τα Δύο όμως, αντιπροσωπεύουν και τα πολικά αντίθετα και το δυαδισμό. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές όταν βρίσκουμε δύο σ'ένα ρίξιμο, σημαίνει πως αντιμετωπίζουμε ή θ' αντιμετωπίσουμε ένα δίλημμα. Αν και οι γύρω κάρτες το υποστηρίζουν, θα πρέπει να περιμένουμε συμπεριφορές κι εκδηλώσεις που θα χαρακτηρίζαμε "των άκρων".

Όπως οι άσσοι συνδέονται με το Μάγο, τα δύο συνδέονται με την Αρχιέρεια. Κι επειδή η Αρχιέρεια, όπως είδαμε, συμβολίζει τη θηλυκή, παθητική ενέργεια, τα δύο μπορούν κάλλιστα να αντιπροσωπεύουν μία παθητική περίοδο αναμονής ή στάσης, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε ν' αποφασίσουμε, να ζυγίσουμε τις καταστάσεις, να σκεφτούμε τις επιλογές μας και να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Πολικότητα, ισορροπία, αναμονή, σχέσεις, ένωση, συνεργασία, δυαδισμός, ανακωχή, εκπλήξεις

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΔΥΟ ΣΠΑΘΙ

Στοιχείο: Αέρας

Αστρολογική Αντιστοιχία: Σελήνη στο Ζυγό

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας της Ανακωχής

Χρόνος: 23 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Δύο Σπαθί έρχεται να φέρει ισορροπία ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες δυνάμεις. Τα Σπαθιά δε γνωρίζουν συναισθηματισμούς, θέλουν να διαχειρίζονται τις καταστάσεις μέσω του πρίσματος της λογικής. Έτσι η ισορροπία του Δύο Σπαθί είναι ένα είδος ανακωχής, που γίνεται επειδή κάποιες φορές μία κατάσταση είναι αδιέξοδη. Όταν η ζυγαριά δε μπορεί να κλίνει ούτε προς το ένα μέρος ούτε προς το άλλο, το Δύο Σπαθί έχει την ικανότητα να βρίσκει τη χρυσή τομή, ακόμα κι αν αυτό δε σημαίνει ούτε ήττα ούτε νίκη για καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Επειδή όμως η ενέργεια του Δύο Σπαθί είναι αυτή του ειρηνοποιού, θα πρέπει να περιμένουμε ότι ακόμα κι αν αυτή η ανακωχή δε φέρνει τη νίκη που περιμέναμε, συνοδεύεται παρόλα αυτά από ηρεμία, γαλήνη κι ίσως κι ανακούφιση. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ισορροπία του Δύο Σπαθί είναι πολύ λεπτή και πολύ εύθραυστη.

Στα ερωτικά το Δύο Σπαθί δείχνει μία κλειστή καρδιά. Το άτομο στο οποίο αναφέρεται το Δύο Σπαθί, είναι πολύ πιθανό να έχει πληγωθεί στο παρελθόν και από άμυνα να κρατάει αυτούς που θεωρεί επικίνδυνους σε απόσταση, φοβούμενο μήπως και ξαναπληγωθεί. Επίσης είναι πιθανόν να μην αισθάνεται το ίδιο ενδιαφέρον με μας και με τακτ να προσπαθεί να μας απομακρύνει. Γενικά, όσον αφορά τα ερωτικά, το Δύο Σπαθί δείχνει μπλοκαρισμένα συναισθήματα.

Όταν εμφανίζεται το Δύο Σπαθί σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να προστατευτεί από οτιδήποτε θεωρεί επικίνδυνο και το κάνει αυτό βάζοντας μπροστά του ένα τοίχο, τον οποίο πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να παρακάμψει. Σε κάποιες τράπουλες, στο Δύο Σπαθί βλέπουμε μία γυναίκα με δεμένα μάτια, να κρατάει μπροστά της όρθια δύο σπαθιά. Η γυναίκα έχει τα μάτια δεμένα επίτηδες, με δική της θέληση και πρωτοβουλία, ώστε να μην μπορεί να δει τις επιλογές που βρίσκονται μπροστά της κι έτσι να μην είναι αναγκασμένη να επιλέξει καμία απ' αυτές. Αντ' αυτού προτιμά να παραμένει σε μία κατάσταση έντασης, έτοιμη να χτυπήσει οποιονδήποτε αισθανθεί ότι την απειλεί.

Το Δύο Σπαθί το διακρίνει μία ψυχρότητα, η οποία διακρίνει όλα τα Σπαθιά, έτσι μπορεί να χαρακτηρίζει κάποιον ο οποίος προτιμά να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει το μέρος κανενός. Αυτό μπορεί να το κάνει είτε από φόβο είτε από ανασφάλεια είτε γιατί πραγματικά δεν ξέρει ποια είναι η σωστή πλευρά.

Συχνά το Δυο Σπαθί περιγράφει καταστάσεις στις οποίες η απάντηση ή η λύση είναι ορατή, αλλά για κάποιο λόγο αρνούμαστε να τη δούμε. Έτσι είτε προτιμούμε να μην αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, δημιουργώντας μία λεπτή ισορροπία που μας επιτρέπει και να μην ασχολούμαστε με την πραγματική λύση του προβλήματος αλλά και το ίδιο το πρόβλημα να μη γίνεται ιδιαίτερα πιεστικό. Καταλαβαίνουμε όμως ότι μία τέτοιου είδους στάση μπορεί πολύ εύκολα να διαταραχθεί από εξωτερικούς παράγοντες, τους οποίους είναι δύσκολο να προβλέψουμε και να υπολογίσουμε.

Το αρνητικό Δύο Σπαθί χαρακτηρίζει ανθρώπους που αρέσκονται να προκαλούν εντάσεις και αψιμαχίες χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που μοιάζουν σα να είναι εθισμένοι στις προστριβές και να αντλούν ενέργεια απ' αυτές. Μπορεί να γίνουν εξαιτίας τους κάθε λογής μπερδέματα και παρεξηγήσεις κι αν δίπλα απ' το Δύο Σπαθί υπάρχουν χαρτιά όπως ο Μάγος ή το Επτά Σπαθί, τότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξαπατηθούμε.

Για να επιτευχθεί η ανακωχή που υπόσχεται το Δύο Σπαθί, χρειάζεται αυτοέλεγχος. Όταν όμως η κάρτα επηρρεάζεται αρνητικά, τότε έχουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο έλεγχος χάνεται κι οι επιπτώσεις των πράξεών μας, μπορεί να είναι πολύ επώδυνες.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

λεπτή ισορροπία, ηρεμία,μπλοκαρισμένα συναισθήματα, ανακωχή, αυτοέλεγχος, διασταγμός, αδιέξοδο, άμυνα-επίθεση, προστασία από φανταστικούς εχθρούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου