Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο Ιππότης Σπαθί

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ιππότες είναι το επόμενο βήμα και η εξέλιξη των Ακόλουθων. Όπως και οι Ακόλουθοι, είναι αγγελιοφόροι μηνυμάτων και φέρνουν ειδήσεις που αφορούν σε εξελίξεις, δράση, αλλαγές και πρόοδο. Οι ιππότες έχουν πάντα κάποια αποστολή που τους έχει ανατεθεί από και για το «βασίλειο» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη φέρουν εις πέρας. Ο καθένας απ’ αυτούς ψάχνει το «Χρυσό Δισκοπότηρο» της ακολουθίας που ανήκει.

Το στοιχείο τους είναι ο Αέρας, γι’ αυτό κινούνται γρήγορα κι ενίοτε απρόβλεπτα. Σίγουρα ωριμότεροι από τους Ακόλουθους, αλλά δίχως να έχουν γίνει ακόμα κύριοι της γνώσης που η ακολουθία του καθενός προσφέρει, οι Ιππότες, πάνω στον υπερβολικό τους ζήλο, μπορεί να καταφύγουν σε ακραίες συμπεριφορές, που μπορεί να φέρουν είτε θετικά είτε αρνητικά αποτελέσματα.

Η δίψα των Ιπποτών για δράση λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη που μας ωθεί στο να προχωράμε μπροστά, παραμερίζονται τις δυσκολίες, βρίσκοντας το κουράγιο να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και συγχρόνως μας δίνουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε για τις νίκες και τα τρόπαια που κατακτούμε μέσω των προσπαθειών μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ιππότες είναι ουσιαστικά πολεμιστές και μάχονται γι’ αυτό που πιστεύουν. Αμύνονται όταν το βασίλειο δέχεται επίθεση και επιτίθενται όταν ο καιρός ευνοεί καινούργιες κατακτήσεις.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ιπποτών είναι συνήθως από 20 έως 30-35 έτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να χαρακτηρίζουν μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά τους.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Κίνηση, Πρόοδος, Μηνύματα, Αποστολή

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΣΠΑΘΙ

Στοιχείο: Ο Αέρας του Αέρα

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας των Ανέμων και της Αύρας

Αστρολογική Αντιστοιχία: Δίδυμοι

Χρόνος: 11 Μαίου έως 10 Ιουνίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Φρουρός

Ο Ιππότης Σπαθί εστιάζει σε διανοητική και διαλεκτική δράση. Αναλύει, διακρίνει και ζυγίζει τα πάντα με κριτικό πνεύμα. Είναι κατηγορηματικός στις δηλώσεις του και συχνά ξεροκέφαλος κι ανυπόμονος. Τα όπλα του Ιππότη Σπαθί είναι η λογική, ο λόγος, η σκέψη και η ανάλυση. Ο Ιππότης Σπαθί συμβολίζει γρήγορες αλλαγές, ιδέες, λύσεις προβλημάτων, υπερανάλυση καταστάσεων, αλλά και διανοητικές προκλήσεις.

Ο Ιππότης Σπαθί έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στο χειρισμό του Σπαθιού – ή αλλιώς της λογικής του - από τον μικρότερο αδελφό του, τον Ακόλουθο Σπαθί. Στη θετική του εκδήλωση, η εμπειρία αυτή τον βοηθάει να καταλάβει καλύτερα τις επιπτώσεις των λόγων του. Στην αρνητική του μορφή όμως, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος από τον Ακόλουθο, γιατί ναι μεν καταλαβαίνει τι κάνει –και κυρίως τι λέει-, αλλά είναι ανίκανος να δει τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των λόγων και των πράξεών του. Ξέρει πώς να χειρίζεται το σπαθί του, αλλά δεν έχει τη σοφία να επιλέξει σωστά τις μάχες του.

Το άτομο που περιγράφεται από τον Ιππότη Σπαθί είναι εξαιρετικά ευφυές κι έχει ευφράδεια λόγου. Μπαίνει εύκολα σε αντιπαραθέσεις, γιατί κατά βάθος απολαμβάνει τις λεκτικές αψιμαχίες. Προκαλεί τους πάντες κι αμφιβάλλει για τα πάντα. Έχει πολύ ανεπτυγμένη την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, πράγμα που μπορεί να τον κάνει υπερόπτη κι εκνευριστικό για κάποιους. Η αποστολή του είναι να υπερασπιστεί τα πιστεύω και τις ιδέες του.

Ο Ιππότης Σπαθί σημαίνει ότι θ’ αντιμετωπίσουμε μία έντονη κι επείγουσα κατάσταση, η οποία θα χρειαστεί γρήγορους χειρισμούς. Η σωστή διαχείριση του χρόνου θα είναι πολύ σημαντική, αφού από εκεί θα κριθεί το κατά πόσο θα καταφέρουμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα κι επίλυση του προβλήματος. Ο Ιππότης Σπαθί είναι κάρτα υψηλής ενέργειας, γι’ αυτό μπορεί να φέρει πίεση και στρες.

Όταν ο Ιππότης Σπαθί εμφανίζεται, μπορεί να σημαίνει ότι έχει γίνει κάποια αδικία, την οποία θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε. Ο Ιππότης Σπαθί έχει έντονο το αίσθημα καθήκοντος απέναντι στη δικαιοσύνη και θέλει να διορθώνει τα κακώς κείμενα.

Το αναλυτικό πνεύμα του Ιππότη Σπαθί μας βοηθάει να ξεπεράσουμε εμπόδια και να βρούμε λύσεις με δυναμικό αν και τις περισσότερες φορές ψυχρό κι αποστασιοποιημένο τρόπο. Αυτός ο Ιππότης μπορεί να γίνει απότομος και σκληρός και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς, προκειμένου να φέρει τ’ αποτελέσματα που θέλει.

Η αγάπη του για την ταχύτητα και την κίνηση, τον κάνει συχνά ανυπόμονο με τις λέξεις και μ’ αυτούς που θεωρεί λιγότερο ευφυείς από εκείνον. Ο Ιππότης Σπαθί μπορεί εύκολα να γίνει κυνικός και είρων και σε κάποιες περιπτώσεις να δίνει την εντύπωση του «ξερόλα».

Όσον αφορά σε σχέσεις, ο Ιππότης Σπαθί σημαίνει ότι αυτό που μας δένει με κάποιον είναι περισσότερο η διανοητική σύνδεση και η επικοινωνία παρά τα συναισθήματα, η εμφάνιση ή το σεξ. Το άτομο που χαρακτηρίζεται από τον Ιππότη Σπαθί δεν αρέσκεται στις επιδεικτικές εκδηλώσεις αγάπης του Ιππότη Κούπα. Αν είναι αντεστραμμένος ή επηρεάζεται αρνητικά από κάρτες όπως το Τρία Σπαθί, το Οκτώ Κούπα ή το Έξι Σπαθί, ο Ιππότης Σπαθί ενδέχεται να προειδοποιεί για επικείμενη αναχώρηση κάποιου από μία σχέση. Όπως όλοι οι Ιππότες, ο Ιππότης Σπαθί μπορεί να δείχνει την ύπαρξη κάποιου αντιπάλου στην αγάπη.

Όσον αφορά στα επαγγελματικά, ο Ιππότης Σπαθί περιγράφει εργασιακά περιβάλλοντα που είναι πολύ ανταγωνιστικά κι όπου όλα κινούνται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, ειδικά αν γύρω υπάρχει το Πέντε Μπαστούνι. Επίσης μας προειδοποιεί ότι μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε ρίσκα και να μη διστάσουμε να κυνηγήσουμε ευκαιρίες. Ο Ιππότης Σπαθί συμβολίζει τη στιγμή που επαγγελματικά σχέδια και ιδέες αρχίζουν να υλοποιούνται, συχνά γρηγορότερα απ΄ ό,τι ελπίζαμε.

Μερικά από τα επαγγέλματα στα οποίο μπορεί να κάνει καριέρα ο Ιππότης Σπαθί είναι αναλυτής, ερευνητής, νομικός, δικηγόρος, δικαστής, αστυνομικός ή στρατιωτικός, μαθηματικός, τεχνικός υπολογιστών, δημοσιογράφος, προγραμματιστής.

Τα μηνύματα του Ιππότη Σπαθί έρχονται συνήθως μέσω ίντερνετ, email, sms και είναι γενικά πολύ γρήγορα, αλλά συνήθως και σύντομα.

Ο Ιππότης Σπαθί ενδέχεται να μας προειδοποιεί για εχθρούς τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατών, εφόσον συνδέεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις κι εχθροπραξίες.

Σα συμβουλή, ο Ιππότης Σπαθί μας λέει ότι αν υπάρχουν καταστάσεις που μας κρατάνε πίσω ή μας μπλοκάρουν, για να τις επιλύσουμε, θα πρέπει να επιλέξουμε τη λογική κι όχι το συναίσθημα και να μη διστάσουμε να κόψουμε δεσμούς όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ο Ιππότης Σπαθί ευνοεί συζητήσεις και ξεκαθαρίζει καταστάσεις αν και κάποιες φορές αυτό γίνεται με ψυχρό κι απότομο τρόπο. Ο Ιππότης Σπαθί εκτιμά την αλήθεια, την ειλικρίνεια και τις ξεκάθαρες συζητήσεις.

Ο αρνητικά επηρεασμένος Ιππότης Σπαθί, μπορεί να δείχνει κάποιον που έχει εμπλακεί σε παράνομες ή ακόμα κι εγκληματικές πράξεις, ειδικά αν υπάρχουν γύρω του το Επτά Σπαθί ή το Εννιά Σπαθί. Επειδή τα Σπαθιά λόγω της ταχύτητάς τους, συνδέονται και με την υψηλή τεχνολογία ο Ιππότης Σπαθί που επηρεάζεται αρνητικά μπορεί να είναι κάποιος που ασχολείται με υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών ή κωδικών και με hacking.

Μία άλλη αρνητική εκδήλωση του Ιππότη Σπαθί είναι η επιθετικότητα, οι απειλές, ο εκφοβισμός. Συχνά πίσω απ’ αυτά κρύβεται κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας και τραύματα από την παιδική ηλικία. Ο αρνητικός Ιππότης Σπαθί μπορεί να βρεθεί σε εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ιππότης Σπαθί όταν επηρεάζεται αρνητικά, είναι μία δύσκολη κάρτα όσον αφορά σε σχέσεις. Μπορεί να αναφέρεται σε κάποιον ο οποίος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον ν’ αρχίσει μία ερωτική σχέση και προτιμά να παραμείνει μόνος, ειδικά αν υπάρχει κοντά του το Εννιά Πεντάκτινο ή μπορεί να είναι κάποιος που δεν εννοεί αυτά που λέει, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση κι αβεβαιότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μας δίνει το μήνυμα ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από κάποιον και να μην επιδιώξουμε να σχετιστούμε μαζί του, διότι αυτό το άτομο θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή μας, την οποία θα δυσκολευτούμε πολύ να διορθώσουμε.

Στα επαγγελματικά, ο αρνητικός Ιππότης Σπαθί μπορεί να δείχνει απόλυση ή περικοπές σε μία επιχείρηση. Επίσης μπορεί να δείχνει μία μακρά περίοδο αναζήτησης εργασίας, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Ο αρνητικός Ιππότης Σπαθί ενδέχεται να φέρει εντάσεις, καυγάδες, αντιπαραθέσεις και προμηνύει λόγια που μπορεί να πληγώσουν. Κι αυτό γιατί μπορεί να γίνει αδίστακτος κι εκδικητικός και να κατηγορεί σκληρά τους άλλους για τα λάθη τους, πεπεισμένος ότι εκείνος είναι εξυπνότερος και καλύτερος απ’ αυτούς.Ένα από τα προβλήματα που εκδηλώνει ο αρνητικός Ιππότης Σπαθί είναι ότι μπορεί να πάσχει από έλλειψη συγκέντρωσης, να παθιάζεται, αλλά εξίσου εύκολα να βαριέται κι ως αποτέλεσμα να τρέχει από τη μία δραστηριότητα στην άλλη, χωρίς να ολοκληρώνει καμιά απ’ αυτές.

Όσον αφορά στην υγεία, ο Ιππότης Σπαθί μπορεί να μας προειδοποιεί για ατυχήματα λόγω υπερβολικής ταχύτητας, για τραυματισμούς σε χέρια και πόδια και για εγκεφαλικά.

Ο Ιππότης Σπαθί σχετίζεται με ταξίδια με αεροπλάνο, μηχανές και γενικά γρήγορα μέσα μεταφοράς. Στην αρνητική του μορφή μπορεί να δείξει καθυστερήσεις σε ταξίδια και ταξίδια με άσχημο καιρό.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Αφίξεις, Ιδέες, Ταχύτητα, Αναχώρηση, Δράση, Ανάλυση, Λύση Προβλήματος, Εστίαση, Λογική, Εξυπνάδα, Ευφράδεια, Ταξίδι, Τόλμη, Φιλοδοξία, Νόμος, Ειλικρίνεια

Αρνητικά: Κριτική, Τελειομανία, Εντάσεις, Καυγάδες, Πόλεμος, Θυμός, Εξτρεμιστής, Εγκληματίας, Πλήγμα, Κίνδυνος, Αρνητικότητα, Σαρκασμός, Υπεροψία, Φήμες, Σκληρότητα, Απειλές, Ψυχρότητα, Βία, Προδοσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου