Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Το Έξι Σπαθί

ΤΟ ΕΞΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Η ακολουθία των αριθμών στην Ταρώ, προσομοιώνει τα πάνω-κάτω της ζωής. Έτσι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε για τα Έξι, είναι ότι επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη. Να επαναφέρουν την αρμονία που χάθηκε στα Πέντε. Στα Έξι υπάρχουν πάντα δυο πλευρές, που η μία εξισορροπεί την άλλη. Το Έξι Πεντάκτινο, δεν αναφέρεται μόνο σ' αυτόν που προσφέρει, αλλά και σ' αυτόν που παίρνει. Το Έξι Σπαθί, δε μιλάει μόνο γι' αυτά που αφήνουμε πίσω μας, αλλά και γι' αυτά που περιμένουν μπροστά μας. Το Έξι Κούπα δεν είναι μόνο γι' αυτόν που δίνει φροντίδα, αλλά και γι' αυτόν που τη δέχεται. Και το Έξι Μπαστούνι δεν είναι μόνο για το νικητή, αλλά και για το κοινό που τον ζητωκραυγάζει.

Τα Έξι στην Ταρώ υποδηλώνουν μία αμφίδρομη, δημιουργική σχέση ανταλλαγής. Σηματοδοτούν τη στιγμή που βρίσκουμε λύση σ' ένα πρόβλημα, τη στιγμή που επιτέλους κατανοούμε κάτι που μας διέφευγε, τη στιγμή που όλα είναι και πάλι καλά. Μπορεί αυτή η στιγμή να διαρκέσει λίγο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε λίγο πάνω απ' τα μισά της πορείας μέχρι το Δέκα, αλλά η ανάπαυλα που θα φέρει το Έξι, είναι πιο εποικοδομητική από τη διστακτική στάση που είδαμε στα Τέσσερα.

Τα Έξι συνδέονται με την κάρτα με τον αριθμό έξι της μεγάλης Αρκάνα, τους Εραστές, που με τη σειρά τους παραπέμπουν στο ζώδιο του Διδύμου. Είναι εύκολο λοιπόν να δούμε τις αναλογίες που δε δείχνουν άλλο από την αποκατάστηση της ισορροπίας μέσω της αναγνώριση αυτού που μας λείπει και μας συμπληρώνει.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ισορροπία, Αρμονία, Ανταλλαγή, Θεραπεία

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΕΞΙ ΣΠΑΘΙ

Στοιχείο: Αέρας

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ο Ερμής στον Υδροχόο

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Κερδισμένης Επιτυχίας

Χρόνος: 30 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Έξι Σπαθί είναι μία κάρτα που δείχνει πως αφήνουμε πίσω μας τις δυσκολίες. Επειδή ανήκει στην ακολουθία των Σπαθιών, που όπως έχουμε δει συμβολίζουν το μυαλό και τις νοητικές διαδικασίες, το Έξι Σπαθί, μας δείχνει τη λύση σε προβλήματα που μας βασάνισαν για κάποιο καιρό, αλλά και απαντήσεις σε γρίφους, που δυσκολευόμασταν να κατανοήσουμε. Να επισημάνουμε εδώ, ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην ταυτίσουμε τα Σπαθιά με προβλήματα. Παρά την άσχημη φήμη τους, είναι λανθασμένο να θεωρούμε ότι τα Σπαθιά είναι προβλήματα. Στην ουσία είναι αυτό που προκαλεί ή που λύνει προβλήματα. Είναι οι ίδιες μας οι σκέψεις που μας βασανίζουν και η δύσκολη επικοινωνία με τους άλλους, που μπορεί να καταλήξει σε αντιπαραθέσεις.

Στο Έξι Σπαθί όμως, που ως Έξι συμβολίζει την αρμονία, τα σπαθιά είναι παροπλισμένα, σε ανάπαυση κι όχι έτοιμα για μάχη, που σημαίνει ότι οι σκέψεις κι οι επικοινωνίες εξομαλύνονται και προσφέρουν εκτόνωση της έντασης. Το Έξι Σπαθί μπορεί να συμβολίζει στη στιγμή που θα φωνάξουμε "Εύρηκα!" κι όπου όλα αρχίζουν επιτέλους να βγάζουν νόημα.

Η κάρτα αυτή μπορεί να συμβολίζει ένα ταξίδι, ειδικά αν δίπλα του έχουμε το Τρία Μπαστούνι, την Εγκράτεια ή το Οκτώ Μπαστούνι. Το ταξίδι μπορεί να είναι κυριολεκτικό - και είναι συνήθως ταξίδι όπου διασχίζουμε νερό- αλλά μπορεί να είναι και μεταφορικό. Ένα συμβολικό ταξίδι που έχει σκοπό να μας απομακρύνει από τις έννοιες και τα προβλήματα, μία προσπάθεια ν' απομακρυνθούμε από δύσκολες καταστάσεις. Και παρόλο που όπου και να πάμε οι έννοιες μας ακολουθούν, το Έξι Σπαθί δείχνει το πέρασμα σε πιο ήρεμα νερά, σε πιο ειρηνικές καταστάσεις απ' αυτές που έφερε το Πέντε Σπαθί. Το Έξι των Σπαθιών είναι η ηρεμία μετά την καταιγίδα. Είναι το φιλόξενο λιμάνι που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, μετά από τη θαλασσοταραχή.

Σε θέματα υγείας, το Έξι Σπαθί είναι καλός οιωνός, γιατί δείχνει ανάρρωση, ειδικά αν στο ρίξιμο υπάρχει και η Εγκράτεια ή το Αστέρι.

Το Έξι Σπαθί μπορεί να δείχνει ύποπτες ή παράνομες κινήσεις, ειδικά αν κάπου κοντά έχουμε το Επτά Σπαθί, τη Σελήνη ή το Μάγο.

Όσον αφορά στα ερωτικά, το Έξι Σπαθί μπορεί να σημαίνει ότι η σχέση πέρασε μία ταραγμένη περίοδο και τώρα πλέουμε σε πιο ήρεμα νερά, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από μία κατάσταση που μας προκαλούσε βάσανα και ανησυχία. Η γενική αίσθηση του ριξίματος, θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε σε ποια απ' τις δυο καταστάσεις αναφέρεται το Έξι Σπαθί. Μία άλλη ερμηνεία του Έξι Σπαθί όσον αφορά σε ερωτικές σχέσεις, είναι η τάση ν' απομακρυνόμαστε από μία σχέση με την πρώτη δυσκολία, φοβούμενοι δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος που μας έχουν απογοητεύσει.

Στα επαγγελματικά, το Έξι Σπαθί προαναγγέλλει βελτίωση στην εργασία μετά από μία ταραγμένη περίοδο, αλλά μας συμβουλεύει να καταστρώσουμε νέα, βελτιωμένα σχέδια, εφόσον αυτά του παρελθόντος δε δούλεψαν τόσο καλά όσο περιμέναμε. Μπορεί επίσης να συμβολίζει δουλειές που έχουν να κάνουν με θάλασσα ή με ταξίδια στο εξωτερικό.

Αντεστραμμένο, το Έξι Σπαθί δείχνει ότι δυσκολευόμαστε ν' απομακρυνθούμε από ταραγμένες καταστάσεις ή ότι προσπαθούμε ν' αποστασιοποιηθούμε από κάτι, χωρίς όμως θετικά αποτελέσματα.

Όταν επηρεάζεται αρνητικά από άλλες κάρτες, το Έξι Σπαθί δείχνει ότι κάποιες φορές πάμε γυρεύοντας για μπελάδες ή προσπαθούμε να προκαλέσουμε προβλήματα για να τραβήξουμε την προσοχή πάνω μας. Ακόμα, μπορεί να αισθανθούμε ότι κάποιοι μας πιέζουν ν' αφήσουμε μία κατάσταση, ενώ εμείς είμαστε απρόθυμοι ή δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ερωτικές σχέσεις, το αρνητικά επηρεασμένο Έξι Σπαθί, δείχνει ότι αδυνατούμε ν' αφήσουμε πίσω μας μία κατάσταση που μας καταδυναστεύει διανοητικά.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: αργή πρόοδος, απομάκρυνση από προβλήματα, ηρεμία, καταφύγιο, τέλος δυσκολιών, απόσταση, δραπέτευση, καθοδήγηση, ταξίδι, μετάβαση, διακοπές, καράβι

Αρνητικά: καθυστερήσεις, εγκλωβισμός, πισωγύρισμα, δημιουργία προβλημάτων, δυσκολία αποστασιοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου