Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Το Τέσσερα Σπαθί

ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Τα Τεσσάρια στην Ταρώ είναι χαρτιά που σημαίνουν σταθερότητα. Όπως ένα τραπέζι με τέσσερα πόδια πατάει σταθερά στο έδαφος, όπως οι τέσσερις τοίχοι ενός σπιτιού του δίνουν διάσταση και το προσδιορίζουν. Ουσιαστικά, το Τέσσερα στην Ταρώ σηματοδοτεί το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας. Σίγουρα δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον γι' αυτό έχουμε άλλες κάρτες, όπως το Εννιά και το Δέκα, που δείχνουν πολύ πιο καθαρά ότι κάτι έχει κάνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο, παρόλα αυτά η εδραίωση μίας κατάστασης, έστω και προσωρινής είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Τέσσερα.

Τα Τεσσάρια σχετίζονται με τον Αυτοκράτορα, που κι αυτός όπως είδαμε, καθισμένος στο θρόνο του, εκπέμπει σιγουριά και σταθερότητα. Όλα αυτά για τα οποία κοπιάσαμε από τον Άσσο έως το Τρία, αρχίζουν τώρα να ριζώνουν, να δυναμώνουν και να εδραιώνονται.

Φυσικά επειδή πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις, η δυναμική εδώ μπορεί να είναι είτε θετική, προσφέροντας μία γερή βάση στην οποία μπορούμε να χτίσουμε όλο και περισσότερα είτε αρνητική, κάνοντας τη σταθερότητα να μετατρέπεται σε ακαμψία, σε κάτι που αδυνατεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα τεσσάρια επιδιώκουν τη σταθερότητα και άρα τη διατήρηση του status quo.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

σταθερότητα, θεμέλια, ακαμψία, δομή, σπίτι

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΠΑΘΙ

Στοιχείο: Αέρας

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ο Δίας στο Ζυγό

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Ανάπαυσης από τη Διαμάχη

Χρόνος: 13 έως 22 Οκτωβρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Τέσσερα Σπαθί είναι η κάρτα της παύσης και κατά συνέπεια της ανάπαυσης. Σηματοδοτεί μία περίοδο που κάποιος αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα, για ν' ανασυντάξει τις δυνάμεις του, για θα θεραπευτεί σωματικά ή ψυχικά και για να χαλαρώσει.

Το Τέσσερα Σπαθί συχνά δείχνει κάποιου είδους αυτο-εξορία, που μπορεί να έχει σκοπό την ανάπαυση, την περισυλλογή και την ανασυγκρότηση δυνάμεων. Για κάποια άτομα αυτό είναι πάγια τακτική και το έχουν υιοθετήσει ως τρόπο διαχείρισης του στρες, αλλά σε σχέσεις αυτό μπορεί να προκαλέσει παρανοήσεις και παρεξηγήσεις, ειδικά αν η άλλη πλευρά το πάρει προσωπικά και θεωρήσει ότι το άτομο τον αποφεύγει.

Είναι συνηθισμένο να βλέπουμε αυτή την κάρτα όταν κάποιος αναρρώνει κυριολεκτικά από κάποια ασθένεια. Ειδικά αν κάπου γύρω υπάρχει και η Εγκράτεια, που είναι κι αυτή ένα πολύ δυνατό σημάδι θεραπείας.

Επειδή τα Σπαθιά είναι κάρτες του νου, η διακοπή που συμβολίζει το Τέσσερα Σπαθί, μπορεί να έχει να κάνει με διακοπή και ανάπαυλα από αγχωτικές σκέψεις. Είναι η κάρτα του διαλογισμού, όπου οι σκέψεις είναι ήρεμες και σιωπηλές και δείχνει μια κατάσταση εσωτερικής γαλήνης. Το Τέσσερα Σπαθί είναι ουσιαστικά σαν το μάτι του κυκλώνα, όπου τα πάντα είναι σε στάση. Είναι εκεί που σταματάμε για λίγο για να προετοιμαστούμε γι' αυτά έπονται.

Τα σπαθιά συνδέονται επίσης με τις επικοινωνίες και πολύ συχνά με επικοινωνίες υψηλής τεχνολογίας, όπως το ίντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό το Τέσσερα Σπαθί να σημαίνει διακοπή επικοινωνίας.

Όσον αφορά στα ερωτικά, δεν υπάρχει καλύτερη φράση για να περιγράψει το Τέσσερα Σπαθί από το “θέλω να μείνω λίγο μόνος μου”, όταν φυσικά αυτός που το λέει όντως θέλει να βάλει σε κάποια τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Στα Σπαθιά αρέσει η διαύγεια και δε θα διστάσουν να κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται για να την αποκτήσουν.

Μία πιο χαρούμενη εκδοχή του Τέσσερα Σπαθί είναι οι διακοπές στην κυριολεξία τους. Ειδικά αν δείτε δίπλα κάρτες όπως το Τρία Κούπα ή το Τέσσερα Μπαστούνι ή ακόμα και τον Ήλιο.

Το αντεστραμμένο Τέσσερα Σπαθί δείχνει πως ενώ η ανάγκη για ανάπαυση και πνευματική θεραπεία είναι επιτακτική, το άτομο δεν την επιδιώκει. Λόγω του ότι τα σπαθιά συνδέονται με το μυαλό και το πνεύμα, το Τέσσερα Σπαθί μπορεί να δείχνει κατάθλιψη, γι' αυτό είναι συχνό φαινόμενο, όταν κάποιος υποφέρει από αυτή, ν' αποτραβιέται από τους άλλους και χάνεται στο σκοτάδι του μυαλού του. Το αρνητικά επηρεασμένο Τέσσερα Σπαθί δείχνει επίσης την αδυναμία θεραπείας τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Μία κάρτα που θα ενέτεινε αυτή την ερμηνεία είναι ο Διάβολος.

Μία άλλη αρνητική εκδήλωση ή μάλλον εξέλιξη του Τέσσερα Σπαθί είναι όταν η χαλάρωση και η παύση των δραστηριοτήτων κρατάει πάρα πολύ και μετατρέπεται σε στασιμότητα και αδράνεια.

Σαν συμβουλή το Τέσσερα Σπαθί μας λέει να χαλαρώσουμε και να ξεκουράζουμε σώμα και πνεύμα.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά:Ανάπαυση, Ανασυγκρότηση δυνάμεων, Ανάρρωση, Παύση, Διάλειμμα, Διακοπές, Θεραπεία, Χαλάρωση, Διαλογισμός

Αρνητικά:Στάση, Στασιμότητα, Αδυναμία θεραπείας, Κατάθλιψη, Απομόνωση, Αδράνεια, Διακοπή Επικοινωνίας

1 σχόλιο:

  1. Έχω μια ερώτηση... μαθαινω ταρω με τραπουλα και τοσο καιρο ήξερα οτι το 4 σπαθι ηταν το εξής 4♧ και το 4 μπαστουνι είναι αυτο 4♤ .. Διαβασα σε ενα αγγλικο σαιτ οτι τα σπαθια ειναι ♤, και οχι ♧ όπως ηξερα.. τοσο καιρο εκανα λαθος προβλέψεις? μα η αλήθεια ειναι οτι τα χαρτια μου εβγαιναν σωστα και τωρα νιωθω μπερδεμένη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή