Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η Κρίση - ΧΧ

Στοιχείο: Φωτιά

Χρόνος: Καλοκαίρι

Αστρολογική Αντιστοιχία: Πλούτωνας

Μυστικιστικός Τίτλος: Το Πνεύμα της Αρχικής Φλόγας

Αριθμός: 20 - η Αποκάλυψη του Πεπρωμένου

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Στην κάρτα με τον αριθμό 20 απεικονίζεται η γνωστή σε όλους σκηνή της δευτέρας παρουσίας. Ένας άγγελος σαλπίζει από τον ουρανό, η σάλπιγγά του διακοσμημένη μ' ένα κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο. Για άλλη μία φορά βλέπουμε τα χρωματικά σύμβολα του δυαδισμού, το κόκκινο και το άσπρο, που αντιστοιχούν στο αρσενικό και στο θηλυκό. Ο σταυρός είναι το σημείο που συναντιούνται όλα τα αντίθετα, το κέντρο του Τροχού της Τύχης.

Το σάλπισμα σηματοδοτεί το τέλος της κοπιαστικής, εσωτερικής αναζήτησης και την ωρίμανση της ψυχής.

Οι νεκροί, που συχνά απεικονίζονται σαν μητέρα, πατέρας και παιδί, απαντούν στο σάλπισμα του αγγέλου και βγαίνουν από τους τάφους, με τα χέρια ψηλά, σε μιά χειρονομία λατρείας και έκστασης. Ο άντρας συμβολίζει την αναγέννηση του συνειδητού νου, η γυναίκα του υποσυνείδητου, ενώ το παιδί συμβολίζει το αιώνιο παιδί που βρίσκεται μέσα σ' όλους μας.

Η κάρτα φέρει τον αριθμό 20, που όπως το 2 συμβολίζει το δυαδισμό, αλλά τον ανάγει σ' ένα ανώτερο επίπεδο. Θα παρατηρήσουμε κι εδώ την αντίθεση του ανώτερου με το κατώτερο, αλλά σ' αυτή την περίπτωση, το ένα πλησιάζει το άλλο, με σκοπό την τελική σύνθεση.

ΓΕΝΙΚΑ

Η Κρίση αποδίδει την έννοια της ανάστασης, μία έννοια που με τον έναν ή άλλο τρόπο, είναι παρούσα σε διάφορες θρησκείες. Το πνεύμα βρίσκει την κάθαρση κι αναγεννάται.

Είναι εύκολο να δούμε τη σύνδεση της Κρίσης με τη Δικαιοσύνη, γιατί και οι δύο αυτές κάρτες μιλούν για τη σχέση αιτίου και αποτελέσματος, μόνο που η Κρίση αναφέρεται στο πνευματικό κι όχι τόσο στο υλικό επίπεδο. Η Κρίση, όπως ακριβώς και η Δικαιοσύνη, επικαλείται πράξεις και γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε, με σκοπό να τα ξεπεράσουμε.

Η Κρίση έρχεται να τονίσει ότι ο κάθε θάνατος ακολουθείται από μία γέννηση και κάθε τέλος από μία καινούργια αρχή.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η Κρίση είναι μία κάρτα που σηματοδοτεί μία καινούργια αρχή ή μία αλλαγή πορείας. Αντίθετα από τον Πύργο και το Θάνατο, η αλλαγή που έρχεται δεν είναι ξαφνική και διασπαστική ούτε μας επιβάλλεται δια της βίας. Ουσιαστικά τις περισσότερες φορές μπορούμε και να αρνηθούμε να την ακολουθήσουμε, αλλά το πιθανότερο είναι πως μετά θα μετανιώσουμε που δεν το κάναμε. Η Κρίση μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μία νέα αρχή, να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Η Κρίση μας καλεί να θέσουμε τη ζωή μας σε μία άλλη βάση, να δώσουμε νέο και πιο ουσιώδες νόημα στην ύπαρξή μας. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί στο φυσικό επίπεδο σαν ένα δίλημμα, ή σας ένας νέος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας.

Συχνά η Κρίση σηματοδοτεί τον ερχομό μίας ιδέας ή μίας διανοητικής αποκάλυψης, η οποία θα μας μεταμορφώσει και θα μας φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας και στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Κι επειδή όπως είδαμε, η Κρίση δεν έχει την επιθετική ενέργεια άλλων καρτών που προμηνύουν αλλαγές, μπορεί αυτή η επιφοίτηση, να μας φέρει μπροστά σε ένα δίλημμα και το δίλημμα αυτό θα έχει να κάνει με τον τρόπο που σκεφτομασταν μέχρι εκείνη τη στιγμή και μ' έναν νέο, καινούργιο, που ανοίγει διαφορετικούς δρόμους μπροστά μας.

Για πολλούς η Κρίση είναι μία από τις "καρμικές" κάρτες. Μία κάρτα που μας δίνει δηλαδή την ευκαιρία να εξιλεωθούμε και να εκπληρώσουμε καρμικά χρέη προς άλλους ή προς τον εαυτό μας. Γι' αυτό το λόγο η ενέργεια αυτής της κάρτας μπορεί να είναι πολύ δυναμική και να μας οδηγήσει στην ανακάλυψη του προορισμού μας.

Μία πιο πρακτική ερμηνεία της κάρτας, είναι ότι το άτομο που χαρακτηρίζεται απ' αυτή, διαθέτει σωστή κρίση και θα ήταν καλός και δίκαιος συμβουλάτορας, μεταξύ δύο αντιθέτων πλευρών.

Κάποιες φορές η Κρίση συμβολίζει την "ανάσταση" παλαιών τάσεων και ενδιαφερόντων.

Επειδή στην Κρίση συμβαίνει η μαζική ανάσταση των νεκρών, η κάρτα αυτή πολλές φορές μιλάει για μάζες, για μεγάλες ομάδες, για κοινωνικούς οργανισμούς και για άτομα που αγωνίζονται για το γενικό καλό.

Από επαγγελματικής άποψης, η Κρίση είναι συνδεδεμένη με επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τη μουσική.

Αρνητικά η Κρίση ενδέχεται να σημαίνει αποτυχία και ενοχή. Απώλεια και χαμένες ευκαιρίες. Δείχνει ότι προτιμούμε την παρακμή και την στασιμότητα, από φόβο να αντιμετωπίσουμε κάτι καινούργιο.

Αποξένωση από κοινωνικές ομάδες, κοινωνική αναταραχή, διαδηλώσεις, είναι πιθανά ενδεχόμενα όταν η Κρίση επηρρεάζεται αρνητικά.

Όσον αφορά νομικά θέματα, η αρνητική Κρίση, μπορεί να φέρει μία άδικη ή αυστηρή απόφαση δικαστηρίου ή πέραν των νομικών θεμάτων, μπορεί εμείς οι ίδιοι να είμαστε αυστηροί κριτές των άλλων ή του ευατού μας.

Όσον αφορά στην υγεία, η Κρίση όταν επηρρέαζεται αρνητικά, μπορεί να δείχνει αλλεργίες, τσιμπήματα εντόμων, ναυτία, κολικούς, ημικρανίες, δυσμηνόρροια και γενικά κακή υγεία.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: αναγέννηση, άφεση αμαρτιών, ευκαιρία, κρίση, εκτίμηση, αποτελέσματα, ανανέωση, αφύπνιση, νομικά θέματα, επιβράβευση προσπαθειών, μεταμόρφωση, ανάσταση

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: προκαταλήψεις, νομικά προβλήματα, ενοχή, απώλεια, φόβος, αμφιβολλία, άδικες αποφάσεις, αρρώστια, πικρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου