Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Το Έξι Πεντάκτινο

ΤΟ ΕΞΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Η ακολουθία των αριθμών στην Ταρώ, προσομοιώνει τα πάνω-κάτω της ζωής. Έτσι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε για τα Έξι, είναι ότι επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη. Να επαναφέρουν την αρμονία που χάθηκε στα Πέντε. Στα Έξι υπάρχουν πάντα δυο πλευρές, που η μία εξισορροπεί την άλλη. Το Έξι Πεντάκτινο, δεν αναφέρεται μόνο σ' αυτόν που προσφέρει, αλλά και σ' αυτόν που παίρνει. Το Έξι Σπαθί, δε μιλάει μόνο γι' αυτά που αφήνουμε πίσω μας, αλλά και γι' αυτά που περιμένουν μπροστά μας. Το Έξι Κούπα δεν είναι μόνο γι' αυτόν που δίνει φροντίδα, αλλά και γι' αυτόν που τη δέχεται. Και το Έξι Μπαστούνι δεν είναι μόνο για το νικητή, αλλά και για το κοινό που τον ζητωκραυγάζει.

Τα Έξι στην Ταρώ υποδηλώνουν μία αμφίδρομη, δημιουργική σχέση ανταλλαγής. Σηματοδοτούν τη στιγμή που βρίσκουμε λύση σ' ένα πρόβλημα, τη στιγμή που επιτέλους κατανοούμε κάτι που μας διέφευγε, τη στιγμή που όλα είναι και πάλι καλά. Μπορεί αυτή η στιγμή να διαρκέσει λίγο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε λίγο πάνω απ' τα μισά της πορείας μέχρι το Δέκα, αλλά η ανάπαυλα που θα φέρει το Έξι, είναι πιο εποικοδομητική από τη διστακτική στάση που είδαμε στα Τέσσερα.

Τα Έξι συνδέονται με την κάρτα με τον αριθμό έξι της μεγάλης Αρκάνα, τους Εραστές, που με τη σειρά τους παραπέμπουν στο ζώδιο του Διδύμου. Είναι εύκολο λοιπόν να δούμε τις αναλογίες που δε δείχνουν άλλο από την αποκατάστηση της ισορροπίας μέσω της αναγνώριση αυτού που μας λείπει και μας συμπληρώνει.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ισορροπία, Αρμονία, Ανταλλαγή, Θεραπεία

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΕΞΙ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Στοιχείο: Γη

Αστρολογική Αντιστοιχία: Η Σελήνη στον Ταύρο

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Υλικής Επιτυχίας

Χρόνος: 1 έως 10 Μαίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Έξι Πεντάκτινο υποδεικνύει πάντα κάποιου είδους ανταλλαγή. Και οι δυο πλευρές δίνουν και παίρνουν κάτι. Οι εμπλεκόμενοι είναι σε μία σχέση αλληλεπίδρασης κι ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνονται, η ανταλλαγή είναι ισότιμα ισορροπημένη, αρμονική.

Επειδή τα Πεντάκτινα συνδέονται με τα υλικά αγαθά, αυτό που δίνεται με το Έξι Πεντάκτινο είναι συχνά χρήματα ή αντικείμενα – μία πολύ ακριβής ερμηνεία, θα ήταν η ανταλλαγή δώρων-, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει χρόνο, αγάπη ή ενδιαφέρον. Το βασικό ερώτημα όταν βλέπουμε αυτή την κάρτα, είναι να προσδιορίσουμε με ποιά πλευρά ταυτιζόμαστε. Μ' αυτόν που παίρνει ή μ' αυτόν που δίνει; Πολλές φορές τα άτομα που εμπλέκονται σε μία τέτοια σχέση μπορεί να θεωρήσουν τον εαυτό τους ανώτερο ή κατώτερο, αλλά μία προσεκτική ματιά, θα μας δείξει ότι στο Έξι Πεντάκτινο τηρούνται οι αναλογίες. Το πάρε-δώσε είναι εξισορροπημένο.

Για πολλούς το Έξι Πεντάκτινο είναι η κάρτα της φιλανθρωπίας. Κατ' επέκταση μ' αυτό συμβολίζονται τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, οι οργανώσεις που προσφέρουν κοινωνικό έργο, οι υπηρεσίες που ασχολούνται με άπορους ή ανέργους και γενικά με άτομα που έχουν περιορισμένους πόρους.

Όσον αφορά στα ερωτικά το Έξι Πεντάκτινο θα περιέγραφε τέλεια τις σχέσεις ζευγαριών παλαιότερων καιρών, όπου η γυναίκα έμενε στο σπίτι και ο άντρας εργαζόταν κι έφερνε τα χρήματα. Υπήρχε μια απολύτως αποδεκτή σχέση αλληλεξάρτησης. Στη σημερινή εποχή ένας τέτοιος διακανονισμός θα μπορούσε να είναι ακόμα αποδεκτός. Αλλά αν δίπλα στο Έξι Πεντάκτινο υπάρχουν κάρτες που το επηρρεάζουν αρνητικά, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ότι η σχέση δεν είναι ισότιμη κι ότι ο ένας κυριαρχείται με κάποιο τρόπο από τον άλλον.

Αν δίπλα στο Έξι Πεντάκτινο υπάρχουν κάρτες όπως η Δικαιοσύνη ή ο Ρήγας Σπαθί, πολύ πιθανά σημαίνει διανομή περιουσίας λόγω διαζυγίου ή λόγω άλλων νομικών θεμάτων.

Μία άλλη εκδήλωση του Έξι Πεντάκτινου, όπου μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε την έννοια της ανταλλαγής, είναι το γνωστό σενάριο, της όμορφης νεαρής που παντρεύεται τον ηλικιωμένο πλούσιο.

Στα επαγγελματικά το Έξι Πεντάκτινο προβλέπει πρόσληψη μετά από μία περίοδο ανεργίας, ενώ αν επηρεάζεται αρνητικά, τότε είναι πιθανό να δούμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ν' απολυθούμε ή ν' αφήσουμε τη δουλειά μας για ανεύρεση κάποιας που θα μας προσφέρει περισσότερα χρήματα.

Μία αρνητική εκδήλωση του Έξι Πεντάκτινου είναι όταν ταυτίζουμε την προσφορά χρημάτων ή άλλων υλικών αγαθών με την αγάπη. Όπως στην περίπτωση των γονιών που αντί για στοργή, δίνουν στα παιδιά τους χρήματα για να δείξουν πως τα νοιάζονται. Πολλές φορές το πρόσωπο που λαμβάνει μπορεί να αισθανθεί ανεπαρκές, γιατί διαισθητικά αντιλαμβάνεται ότι η προσφορά υλικών αγαθών γίνεται για να αντικαταστήσει άλλες πιο ουσιώδεις ανάγκες.

Η έλλειψη γενναιοδωρίας είναι άλλη μία αρνητική μορφή που μπορεί να πάρει το Έξι Πεντάκτινο. Μπορεί να απορριφθεί μία αίτηση για δάνειο, ενώ μπορεί να χάσουμε λεφτά που είχαμε δανείσει. Επενδύσεις μπορεί να μην αποδώσουν τ' αναμενόμενα ή κάποιος να μας κάνει το φίλο ώστε να έχει υλικές απολαβές από μας. Νομικές υποθέσεις πιθανά να μην έχουν αίσια έκβαση και χρέη μπορεί ν' αρχίσουν να συσσωρεύονται.

Το αρνητικό Έξι Πεντάκτινο είναι μία κάρτα που χαρακτηρίζει εκείνους που καταχρώνται δημόσιο χρήμα.

Στις σχέσεις θα δούμε το αρνητικό Έξι Πεντάκτινο να περιγράφει καταστάσεις όπου ο ένας δίνει πολλά ενώ ο άλλος λίγα ή καθόλου ή κάποιου άλλους είδους ανισσοροπία όπου ο ένας να θεωρεί ότι ο άλλος του χρωστάει τα πάντα ή που κάποιος μένει συμβατικά, επειδή φοβάται ότι αν φύγει θα βιώσει τις προκλήσεις που περιγράφονται από το Πέντε Πεντάκτινο.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Πρόσληψη, Κοινωνική Δράση, Μοίρασμα, Ευγένεια, Γενναιοδωρία, Βοήθεια, Δώρα, Παροχές, Συμπόνοια, Κοινότητα, Επένδυση, Ισορροπία, Πλούτος, Ευγνωμοσύνη, Δικαιοσύνη, Πληρωμή, Αύξηση

Αρνητικά: Απόλυση, Συμφεροντολογία, Κυριαρχία, Υπεροψία, Μειονεκτικότητα, Αδυναμία, Έλεγχος, Αδικία, Απληστία, Δάνεια, Τοκογλυφία, Κατάχρηση, Δεσποτισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου