Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Το Τέσσερα Μπαστούνι

ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Τα Τεσσάρια στην Ταρώ είναι χαρτιά που σημαίνουν σταθερότητα. Όπως ένα τραπέζι με τέσσερα πόδια πατάει σταθερά στο έδαφος, όπως οι τέσσερις τοίχοι ενός σπιτιού του δίνουν διάσταση και το προσδιορίζουν. Ουσιαστικά, το Τέσσερα στην Ταρώ σηματοδοτεί το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας. Σίγουρα δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον γι' αυτό έχουμε άλλες κάρτες, όπως το Εννιά και το Δέκα, που δείχνουν πολύ πιο καθαρά ότι κάτι έχει κάνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο, παρόλα αυτά η εδραίωση μίας κατάστασης, έστω και προσωρινής είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Τέσσερα.

Τα Τεσσάρια σχετίζονται με τον Αυτοκράτορα, που κι αυτός όπως είδαμε, καθισμένος στο θρόνο του, εκπέμπει σιγουριά και σταθερότητα. Όλα αυτά για τα οποία κοπιάσαμε από τον Άσσο έως το Τρία, αρχίζουν τώρα να ριζώνουν, να δυναμώνουν και να εδραιώνονται.

Φυσικά επειδή πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις, η δυναμική εδώ μπορεί να είναι είτε θετική, προσφέροντας μία γερή βάση στην οποία μπορούμε να χτίσουμε όλο και περισσότερα είτε αρνητική, κάνοντας τη σταθερότητα να μετατρέπεται σε ακαμψία, σε κάτι που αδυνατεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα τεσσάρια επιδιώκουν τη σταθερότητα και άρα τη διατήρηση του status quo.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

σταθερότητα, θεμέλια, ακαμψία, δομή, σπίτι

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Φωτιά

Αστρολογική Αντιστοιχία: Η Αφροδίτη στον Άρη

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Τελειοποιημένης Εργασίας

Χρόνος: 11 έως 20 Απριλίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Τέσσερα Μπαστούνι είναι η κάρτα της θεμελίωσης. Το πρώτο στάδιο της οικοδόμησης έχει ολοκληρωθεί και γι' αυτό αυτή η κάρτα σχετίζεται με γιορτές και χαρά. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως ό,τι χτίζουμε έχει τελειώσει. Έπεται ακόμα πολλή δουλειά. Αλλά το Τέσσερα Μπαστούνι μας λέει να χαρούμε γι' αυτά που έχουμε χτίσει μέχρι τώρα, να γιορτάσουμε για τις επιτυχίες μας, αλλά να μην επαναπαυτούμε στις δάφνες μας!

Το Τέσσερα Μπαστούνι είναι η κάρτα που συμβολίζει κυριολεκτικά το σπίτι. Γι' αυτό αν τη δούμε για παράδειγμα, δίπλα στο Έξι Σπαθί μπορεί να σημαίνει μετακόμιση, ενώ δίπλα στο Άρμα είναι πιθανό να σημαίνει μετακόμιση στο εξωτερικό.

Συχνά αυτή η κάρτα είναι ένδειξη γάμου, εφόσον ο γάμος θεωρείται η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου μίας σχέσης. Αλλά επειδή ο γάμος δεν είναι το τέλος μίας σχέσης, το Τέσσερα Μπαστούνι μας επισημαίνει ότι τώρα που το πρώτο στάδιο έχει ολοκληρωθεί, ένα καινούργιο κεφάλαιο ανοίγεται. Και πάλι θα χρειαστεί να δουλέψουμε και να επενδύσουμε την ενέργειά μας, ώστε οι προσπάθειές μας να συνεχίσουν ν' αποδίδουν καρπούς. Ο γάμος συμβολίζει και γιορτάζει τη μετάβαση και θέτει τα θεμέλια της μελλοντικής οικογένειας.

Προφανώς το Τέσσερα Μπαστούνι δε σημαίνει πάντα γάμο, αλλά πολλές φορές υποδεικνύει κάποιου είδους τελετή εορτασμού. Μία γιορτή γενεθλίων, μία βάφτιση, ένα πάρτι, όλα αυτά είναι μέσα στο πεδίο ερμηνείας του Τέσσερα Μπαστούνι. Πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση μεταξύ του Τρία Κούπα και του Τέσσερα Μπαστούνι, δεδομένου ότι κι οι δυο αυτές κάρτες συμβολίζουν εορτασμούς. Η διαφορά είναι ότι το Τρία Κούπα μπορεί να δείχνει μια φιλική, πολλές φορές αυθόρμητη, συγκέντρωση, μία οικογενειακή συνάθροιση, μία συνάντηση ομάδας, μία βραδιά έξω για clubbing, ενώ το Τέσσερα Μπαστούνι έχει πιο “τελετουργικό” χαρακτήρα. Ναι, πρόκειται για μια γιορτή, αλλά μία γιορτή που έχει το συγκεκριμένο στόχο να δείξει ότι περνάμε σε μία νέα φάση ζωής.

Όταν βλέπουμε αυτό το Τεσσάρι, θα πρέπει να ξέρουμε ότι η ζωή μας από εδώ και μπρος θα ακολουθήσει ένα καινούργιο δρόμο με κάποιο τρόπο. Μία νέα καριέρα, μία νέα δουλειά, μία νέα σχέση. Αλλά δε θα πρέπει να περιμένουμε ότι η αλλαγή θα έρθει ουρανοκατέβατη. Κι επειδή τα μπαστούνια είναι κάρτες της ενέργειας και της δράσης, καταλαβαίνουμε ότι θα χρειαστεί προσπάθεια και δουλειά από μέρους μας για να συνεχίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Το Αρνητικό Τέσσερα Μπαστούνι συχνά σημαίνει ότι παρόλο που είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας προσπάθειας, μπορεί να εμφανιστούν εμπόδια ή καθυστερήσεις ή εμείς η ίδιοι να παρατήσουμε κάτι λίγο πριν την ολοκλήρωσή του κι αφού έχουμε επενδύσει κόπο και χρόνο σ' αυτό. Η κάρτα αυτή αντεστραμμένη φέρνει αστάθεια και στα ερωτικά απροθυμία επισημοποίησης μίας σχέση.

Το Αρνητικό Τέσσερα Μπαστούνι φέρνει συχνά μαζί του τη γλυκόπικρη αίσθηση που έχουμε όταν κάτι ολοκληρώνεται. Ναι μεν υπάρχει η χαρά της επιτυχίας, αλλά και η αμυδρή θλίψη γι' αυτά που αφήνουμε πίσω μας.

Αρνητικό/Αντεστραμμένο, το Τέσσερα Μπαστούνι μπορεί να σημαίνει αλλαγή, πώληση ή ακόμα και απώλεια σπιτιού.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά:Γάμος, Σπίτι, Εγκατάσταση, Οικογενειακοί Δεσμοί, Εστία, Γιορτή, Ευτυχία, Τελετή

Αρνητικά: Αστάθεια, Προβλήματα με το σπίτι, Παραίτηση, Απροθυμία ολοκλήρωσης μίας σχέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου