Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ο Άσσος Κούπα

ΟΙ ΑΣΣΟΙ

Οι Άσσοι, ως το πρώτο χαρτί κάθε ακολουθίας, συμβολίζουν την αρχή της δραστηριότητας, τη σπίθα που σηματοδοτεί την έναρξη της δράσης, το σπόρο που θ' ανθίσει αργότερα. Η ενέργειά τους είναι όπως αυτή του Μάγου της Μεγάλης Αρκάνα, η οποία αφήνει όλες τις πιθανότητες και τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Φανταστείτε τον άσσο σα μία πόρτα που ανοίγεται μπροστά μας. Δε μπορούμε να δούμε απ' την αρχή που οδηγεί το κάθε μονοπάτι, αλλά μπορούμε να δούμε που οδηγούν τα πρώτα βήματα και κατά πόσο το τοπίο που βλέπουμε με μία πρώτη ματιά, είναι φιλικό ή εχθρικό.

Παραπάνω από ένας άσσοι σ' ένα ρίξιμο σημαίνουν ένα πολύ ενεργητικό και ενθουσιώδες ξεκίνημα κι αν κάρτες που τους συνοδεύουν είναι ευνοϊκές, συμβολίζουν τύχη και πλούτο. Σε συνδυασμό με βαλέδες, την Αυτοκράτειρα ή τον Κόσμο, είναι πιθανό να σημαίνουν εγκυμοσύνη και τον ερχομό ενός παιδιού.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ξεκίνημα, το Εγώ, Βάση, Ανεξαρτησία, Σπόρος, Αρχή, Ευκαιρία, Πιθανότητα

Ο ΑΣΣΟΣ ΚΟΥΠΑ

Στοιχείο: Νερό

Αστρολογική Αντιστοιχία: Καρκίνος, Ιχθύες, Σκορπιός

Μυστικιστικός Τίτλος: Το Λίκνο της Δύναμης του Νερού

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Άσσος Κούπα χαρακτηρίζεται απ' το στοιχείο του νερού, γι' αυτό και συνήθως απεικονίζεται ως ένα κύπελλο που προσφέρεται από ένα χέρι. Το κύπελλο ειναι σύμβολο αποδοχής, παθητικότητας, όπως είναι όλες οι Κούπες.

Αναφέρεται σε νέα ξεκινήματα που έχουν να κάνουν με συναισθηματικές, ψυχικές και οικογενειακές καταστάσεις. Ένας νέος έρωτας, μία καινούργια φιλία, ένας γάμος, ένα παιδί, είναι στο πεδίο δράσης του Άσσου Κούπα. Το μήνυμα του Άσσου Κούπα είναι: "θέλω να αισθανθώ".

Ο Άσσος Κούπα μπορεί ν' αναφέρεται σ' ένα ψυχικό "άνοιγμα", μία όξυνση της διαίσθησης, σε προφητικά όνειρα κι οράματα, ενώ η φαντασία και η επικοινωνία με το υποσυνείδητο ενισχύονται.

Ο Άσσος κούπα, φέροντας τα στοιχεία του νερού (παθητικό στοιχείο/θηλυκή πλευρά) μπορεί ν' αναφέρεται και στη διαδικασία της κύησης, όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά. Γυναικεία γονιμότητα, μητρότητα, αφθονία, είναι κάποιες από τις υποσχέσεις που δίνει αυτός ο Άσσος, δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι οι υποσχέσεις μπορεί να παραμείνουν υποσχέσεις και να μην εξελιχθούν σε τίποτα περισσότερο, αν δεν υπάρξουν άλλα στοιχεία που να υποστηρίζουν τις πιθανότητες.

ο Άσσος Κούπα πολλές φορές φέρνει μαζί του ένα μήνυμα ή ένα δώρο αγάπης, που μπορεί να είναι κάτι απτό, αλλά μπορεί όμως να είναι και κάτι τελείως αφηρημένο, όπως ένας καλός λόγος που θα μας αγγίξει και θα μας δώσει κουράγιο ή μία κίνηση που θα εκτονώσει τη συναισθηματική μας φόρτιση.

Ο Άσος των Κυπέλλων δείχνει συνήθως την αρχή μιας νέας σχέσης, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, σημαίνει ότι βάζουμε μια υπάρχουσα σχέση, σε μια νέα και πιο θετική βάση.

Όταν αυτός ο Άσος εμφανιστεί σε ένα άνοιγμα, μπορεί να λάβουμε μια ενδιαφέρουσα προσφορά ή μια ευχάριστη πρόσκληση.

Με μία πιο κυριολεκτική έννοια, ο Άσσος Κούπα δείχνει αφθονία ποτού και φαγητού και κάποιες φορές δείχνει και την υπερβολική κατανάλωση τροφής ή αλκοόλ.

Αρνητικά, ο Άσσος Κούπα μπορεί να σημαίνει στειρότητα, τόσο σωματική όσο και συναισθηματική. Οι Κούπες είναι χαρτιά δημιουργικότητας και στην αρνητική μορφή τους μπορεί να εκδηλωθούν ως έλλειψη έμπνευσης και ιδεών, που οδηγούν σε στασιμότητα.

Όταν αναφέρεται σε ερωτικά, πολύ συχνά σημαίνει τη φθίνουσα πορεία μίας αγάπης και τη σταδιακή απομάκρυνση απ' τον σύντροφο. Ανάλογα με την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να μιλάει για ανειλικρινή συναισθήματα μεταξύ δύο εραστών ή για ανεκπλήρωτους πόθους. Είναι αυτονόητο ότι ένας αρνητικά επηρρεασμένος Άσσος Κούπα, δεν είναι καλό σημάδι αν ρωτάμε για θέματα καρδιάς.

Οι συναισθηματικές εντάσεις που μπορεί να φέρει ο αρνητικός Άσσος Κούπα, μπορεί να εκδηλωθούν σαν σκαμπανευάσματα διάθεσης μέχρι και κατάθλιψη.

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να δείχνει ο Άσσος Κούπα, έχουν να κάνουν με διατροφικές και στομαχικές διαταραχές, εξαρτήσεις και γυναικολογικά προβλήματα.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΘΕΤΙΚΑ: αγάπη, μήνυμα αγάπης, νέα αρχή, ευκαιρία, καλά νέα, προσφορά αγάπης, πρόσκληση, ημερομηνία, σχέση, αφθονία

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: προδοσία, απιστία, ανεκπλήρωτος έρωτας, χωρισμός, κακές διαθέσεις, στειρότητα, χαμένες ευκαιρίες, μπλοκαρισμένα ξεκινήματα

9 σχόλια:

  1. σε ρίξιμο επανασύνδεσης τι σηματοδοτεί ο άσσος κούπα στη θέση του αποτελέσματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο μία κάρτα τράβηξες; αν ναι, τότε θα έλεγα πως θα δοθεί μία ευκαιρία επανασύνδεσης, αλλά επειδή ο Άσσος είναι τόσο χαμηλά στη σκάλα των αριθμών, θα έλεγα πως υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να ξαναδημιουργηθεί κανονική σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα
    όταν λεει μια αρνητικά επηρρεασμένη καρτα πως το καταλαβσινουμε αυτό? απο τις γυρω καρτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν για παράδειγμα, υπάρχουν δύσκολες κάρτες γύρω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, έκανα το ριξιμο των 12 οίκων και στον 8ο μου έτυχε ο πυργος όρθιος σημαίνει ότι θα χάσω περιουσία? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πύργος δε σημαίνει απαραίτητα καταστροφή, αλλά συχνά σημαίνει μία αναγκαία αλλαγή, που αν δεν την κάνουμε εμείς, θα την κάνει η ζωή για μας. Κι εκεί είναι που κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο άβολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω για τη ντάμα κιθπα που έπεσε δίπλα μου ,τι μπορεί να σημαίνει? Μια μάνα ίσως? Η μητέρα μου δεν είναι σε ζωδιο νερού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ντάμα Κούπα μπορεί να είναι μία γυναίκα σε ζώδιο του νερού, αλλά πρέπει να δείτε και τις υπόλοιπες κάρτες για να καταλάβετε το ρόλο της. Συνήθως είναι βοηθητική ενέργεια πάντως.

      Διαγραφή